SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razlog več, zakaj obožujemo jogurt

3

termometer

Tudi pri nas je v zadnjem času vse bolj priljubljen grški jogurt. Poleg odličnega okusa je tudi primeren za vse, ki želijo izgubiti kakšen kilogram, a zdaj imamo razlog več, da obožujemo jogurt.

V zadnjih letih je po vsem svetu, tudi v Sloveniji, postal grški jogurt vse bolj priljubljen. Grški jogurt je odlična, lahka in okusna malica, je lahek in poln beljakovin, skratka, pravi poletni osvežilni zmagovalec, ki vas bo nahranil za kar nekaj ur. Zatorej ne preseneča, da ljudje, ki so jogurt, tako običajnega kot grškega, umestili v svojo redno prehrano, izgubljajo težo hitreje in na bolj zdrav način. Znanstveniki so opazovali 8500 ljudi, ki so v zadnjih šestih letih redno uživali jogurt, torej vsaj trikrat tedensko.

Raziskava, ki so jo naredili, je pokazala, da se med letom ljudem teža spreminja, ne glede na prehranjevalne navade, obenem pa so bili ljudje, ki so redno uživali jogurt, tisti z manjšo telesno težo. Kilograme so še opazneje izgubljali tisti, ki so jogurtu dodali ob vsakem obroku sadje, saj v kombinaciji s probiotičnim delovanjem jogurta to pomeni večje čiščenje telesa.

Nova ugotovitev je torej povsem jasna: jogurt izboljšuje črevesno floro in njeno delovanje, zato se telo hitreje in bolje čisti, to pa posledično pomaga pri presnovi in zmanjševanju telesne teže. Črevesna flora močno vpliva na naše zdravje in dobro počutje, znanstveniki pa še vedno raziskujejo, kaj vse se s količino te v telesu dogaja. Jogurt v kombinaciji s sadjem zatorej ni le dober za dieto, ampak tudi za telo. Pa dober tek!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin