Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hujšanje dieta zdrava prehrana lepota

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 13.15

8 let

Hujšanje z luno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S pomočjo polne lune lahko organizem očistite strupov in izgubite kilogram ali dva.

Znano je, da luna vpliva na vodo v naravi, najboljši dokaz za to je plimovanje. Luna pa ima vpliv tudi na vodo v našem telesu. Če izhajamo iz dejstva, da človeško telo sestavlja 75 odstotkov vode, potem je logično, da lahko luna vpliva tudi na zmanjšanje telesne teže, predvsem na račun odvajanja odvečne vode iz telesa.

24-urni post Vpliv lune na Zemljo in človeka je najbolj opazen ob luninih menah, še posebej ob polni luni (ščip). Zato je post v teh dneh najbolj učinkovit. To lahko izkoristite za izgubljanje odvečnih kilogramov, tako da od nastopa polne lune naslednjih 24 ur ne jeste popolnoma nič in pijete le veliko tekočine. Takrat se odvečna tekočina v telesu lažje izloči in nam tako pomaga pri čiščenju organizma, posledično pa izgubimo tudi kakšen odvečen kilogramček. Post v času polne lune ima blagodejne učinke tudi na počutje, saj odplavlja strupe iz telesa in nam daje energijo. Treba je poudariti, da hujšanje z luno ni običajno hujšanje, s katerim bi izgubljali podkožno maščobo. Gre predvsem za prečiščenje organizma, da privoščimo našim prebavilom nekaj časa, da v miru počistijo različne strupe, ki se kopičijo v našem telesu.

Zamotite se in pozabite na hrano Hujšanje z luno je lahko naporno, če boste ves čas mislili na hrano in odštevali ure do trenutka, ko boste lahko spet jedli. Izredno pomembno je, da se pred in po postu ne prenajeste, saj na ta način hujšanje ne bo učinkovito. Najbolje je, da kakšno uro pred nastopom polne lune pojeste nekaj lahkega, na primer kos sadja ali jogurt, enako velja tudi po zaključku posta. V času posta pa odmislite uro in se zaposlite s stvarmi, ki vas veselijo. Najbolje je, da se zamotite z nečim, kar radi počnete. Pojdite na dolg sprehod v naravi, ko pridete domov pa si privoščite sproščujočo kopel.

Pijte veliko tekočine Ker 24 ur ne boste jedli, ne smete pozabiti na tekočino. Vnos zadostne tekočine pomaga telesu očistiti nakopičene strupe. Seveda pa vsaka tekočina ni v redu. Najboljši so nesladkani čaji in voda, nikar pa ne pijte gaziranih pijač in raznih sokov, saj ti vsebujejo veliko preveč sladkorja.

Koledarček za hujšanje s polno luno v letu 2013

Spodaj je seznam datumov, kdaj bo letos polna luna, opremljen s točno uro lunine mene. Takrat naj se post začne in traja 24 ur.

27. 1. ob 5.39 25. 2. ob 21,28 27. 3. ob 10.29 25. 4. ob 21.59 25. 5. ob 6.26 23. 6. ob 13.32 22. 7. ob 20.15 21. 8. ob 3.44 19. 9. ob 13.11 19. 10. ob 1.36 17. 11. ob 16.15 17. 12. ob 10.28

Ne spreglejte