Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2008,
10.21

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2008, 10.21

3 leta, 8 mesecev

Bilobil forte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Z Bilobilom forte do boljšega spomina in večje koncentracije!

Sposobnosti in zmogljivosti možganov daleč prekašajo kateri koli računalnik

Človeški možgani so najbolj zapleten in razvit sistem na našem planetu. Zapletena mreža živcev, ki sestavljajo človekovo živčevje, ne tehta več kot poldrugi kilogram. Skladiščne zmogljivosti možganov so tolikšne, da lahko vanje vsako sekundo, od rojstva do smrti, spravimo na tisoče novih podatkov in še ostaja prostor. Nedavni poskusi kažejo, da si lahko zapomnimo prav vse, kar se nam pripeti. Pa vendar se nam zgodi, da zaradi kopice informacij, obveznosti in različnih nalog pogosto pozabljamo, poleg tega pa se tudi težje zberemo. Misli nam skačejo z enega opravila na drugo, marsikdaj počnemo več stvari hkrati. Tako obremenjeni možgani ne morejo dati od sebe toliko, kot pričakujemo od njih.

Poskrbite za svoje možgane

Rešitev je Ginkgo biloba (ginko), saj številne raziskave dokazujejo, da izboljša spomin in koncentracijo. Ginko je najpogosteje uporabljena zdravilna rastlina. Učinkovine v izvlečku njegovih listov delujejo kot lovilci prostih radikalov, ki škodljivo vplivajo na možganske celice. Poleg tega učinkovine širijo krvne žile, s čimer povečajo krvni pretok. Tako ščitijo možganske celice pred poškodbami, ki jih povzročata slabša prekrvljenost in pomanjkanje kisika. Zaradi boljšega pretoka možganske in druge celice dobijo več kisika in energije, to pa podaljšuje njihovo življenje in izboljša njihovo delovanje.

Do sedaj je veljalo, da dolgotrajno jemanje ginka pri starejših upočasni starostne spremembe, ki se kažejo predvsem kot pojemanje spomina in slabša zbranost. Novejša spoznanja pa so pokazala, da lahko večji odmerek ginka pomaga tudi mladim, aktivnim ljudem, saj že dve uri in pol po odmerku izboljša sposobnost koncentracije.

Kako ohraniti ali izboljšati spomin in koncentracijo?

1. Zmanjšajte stres, saj lahko stresni hormon kortizol poškoduje tisti predel vaših možganov, ki je odgovoren za učenje in spomin. 2. Vsak dan bodite telesno dejavni. Pol ure hoje, kolesarjenja, plavanja ali plesa na dan bo dovolj za povečanje pretoka krvi po vsem telesu. 3. Delo ali učenje občasno prekinite s počitkom. Privoščite si ga, preden vas napor popolnoma izčrpa. 4. Naučite se tehnik sproščanja, poskušajte pozabiti misli, ki vam rojijo po glavi. 5. Pomagajte svoji koncentraciji in spominu z jemanjem izdelkov iz zdravilne rastline ginko.

Bilobil forte vsebuje 80 mg standardiziranega izvlečka, pripravljenega iz ginkovih listov. Poveča prekrvljenost in izboljša oskrbo možganov s kisikom in glukozo. S tem izboljša spomin in poveča moč koncentracije. Z Bilobilom forte boste zmogli več in bolje.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ne spreglejte