Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2010,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 6. 2010, 7.23

8 let

Top 10 slovenskih oblikovalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V rubriki TOP 10 vam tokrat predstavljamo 10 uspešnih modni oblikovalci v Sloveniji ...

V Sloveniji je veliko dobrih modnih oblikovalcev, tokrat pa predstavljamo deset legendarnih, ki so v modnem svetu prisotni že kar nekaj časa in s svojimi umetninami polnijo modne arene doma in v tujini. Opozorili pa smo tudi na zelo mlado oblikovalko, ki ji modni kritiki napovedujejo svetlo prihodnost.

Alan Hranitelj

Alan Hranitelj je oblikovalec, ki profesionalno ustvarja umetnine. Njegova domišljija in kreativnost ne poznata meja. Področja, ki se jih dotika, so visoka moda, gledališki kostumi, kipi, instalacije, telesa ...

Zoran Garevski

Stilist in oblikovalec Zoran Garevski je eden najuspešnejših ljudi na slovenski modni sceni. Njegova oblačila največkrat opisujejo z besedami: brezčasna črna, eleganca, ženstvenost in konstruktivizem.

Urška in Tomaž Draž

Oblikovalskemu tandemu Urški in Tomažu Draž je uspelo podreti klišeje, ki spremljajo pojem pletenega oblačila. Že vrsto let uspešno razvija inovativna modna oblačila s posebno teksturo in načinom sestavljanja pletenin.

Uroš Belantič

Uroš Belantič ustvarja za blagovno znamko Oktober, njegova kolekcija pa združuje mednarodni sodobni dizajn ter vrhunsko znanje krojaško narejenih oblačil. Blagovna znamka Oktober se prodaja tudi v tujini – njegove kreacije so na voljo že v 15 državah, in sicer v skupno 29 trgovinah.

Almira Sadar

Almira Sadar slovenski oblikovalski prostor zaznamuje predvsem zaradi posebnega odnosa, ki ga oblačila tvorijo s telesom, vseeno pa ostajajo nosljiva. V svoje kreacije vpleta nenavadne detajle, po katerih je prepoznavna in hkrati zavezana k spoštovanju narave in vsega živega. V svojem butiku ponuja damske kolekcije in dodatke blagovne znamke.

Urša Drofenik

Urša Drofenik je modna oblikovalka iz Celja, ki večinoma kreira slavnostne, priložnostne obleke in je sinonim za drzna, lepa in edinstveno oblikovana oblačila. Na slovenskih Viktorjih 2005 je Urškine kreacije nosilo rekordnih 18 slavnih Slovencev in Slovenk.

Lara Bohinc

V Londonu živeča Slovenka Lara Bohinc je postala ena bolj znanih modnih oblikovalk nakita. V tujini ji je uspelo tudi z oblikovanjem torbic in čevljev. Z blagovno znamko Lara Bohinc 107 si je tako pridobila zveste stranke v svetu slavnih, kot so Madonna, Kate Moss, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham ...

Nina Šušnjara

Nina Šušnjara je mlada oblikovalka, ki se je hitro prebila v slovensko modno elito ter tudi modnim kritikom dokazala, da od nje lahko pričakujejo še veliko. Njene kreacije so nosljive in hkrati ekstravagantne, v njih se rade oblačijo mnoge slovenske zvezdnice.

Alja Novak

Alja Novak se ukvarja z unikatnim oblikovanjem in izdelovanjem čevljev. S svojo blagovno znamko A Viryent nadaljuje družinsko tradicijo ročne izdelave estetskih in unikatnih čevljev. Ponosni lastnik para njenih unikatnih čevljev, ki jih krasi črna idrijska čipka, je po obisku v Sloveniji postal hollywoodski zvezdnik Ben Affleck.

Peter Thaler

Celjski modni oblikovalec Peter Thaler je lastnik blagovne znamke Egoist, ki se spogleduje z visoko modo klasičnega sloga. Ustvarja za elegantno poslovno žensko, poslovnega moškega, predvsem pa oblikuje oblačila za slavnostne priložnosti.

Ne spreglejte