Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
8.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

top 10 Forbes Beyonce LeBron James Oprah Winfrey Ellen DeGeneres Jay Z Floyd Mayweather Rihanna Katy Perry

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 8.43

7 let, 12 mesecev

Top 10 najvplivnejših zvezdnikov sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Revija Forbes je objavila lestvico najvplivnejših zvezdnikov, med katerimi kraljujejo glasbeniki.

Revija Forbes je objavila tradicionalni seznam sto najvplivnejših zvezdnikov sveta. Že 15. seznam so tokrat oblikovali ne le na podlagi zaslužkov, temveč so upoštevali tudi priljubljenost zvezdnikov na družbenih omrežjih, kot so Twitter, Facebook, YouTube, in to, koliko so zvezdniki pravzaprav navzoči v medijih. Zbrali smo prvo deseterico.

1. Beyonce

Na vrhu kraljuje Beyonce, ki je naziv prevzela iz rok lanske zmagovalke Oprah Winfrey. Najvplivnejša zvezdnica na svetu je na svoji turneji On the Run zaslužila 2,4 milijona dolarjev za en nastop, v obdobju enega leta, od 1. junija 2013 do 1. junija 2014, pa se je njen bančni račun povečal za 115 milijonov dolarjev (85 milijonov evrov).

2. LeBron James

Na drugem mestu se je znašel NBA-zvezdnik LeBron James, ki mu je uspel velik skok s 16. mesta – športnik je v enem letu obogatel za 72 milijonov dolarjev (53 milijonov evrov).

3. Dr. Dre

Dr. Dre je v enem letu zaslužil rekordnih 620 milijonov dolarjev (456 milijonov evrov), a se ni znašel na samem vrhu. Forbesov seznam, kot rečeno, letos ne temelji le na zaslužkih.

4. Oprah Winfrey

Na četrtem mestu je pristala kraljica pogovornih Oprah Winfrey, ki je zdrsnila z lanskega prvega mesta. Letos je zaslužila 82 milijonov dolarjev (60 milijonov evrov).

5. Ellen DeGeneres

Priljubljenost voditeljice Ellen DeGeneres raste z vsakim letom, kot kaže, pa bo kmalu zasenčila celo legendarno Oprah, ki se ji je približala z lanskega desetega mesta, letos pa je zaslužila "le" 12 milijonov dolarjev manj od nje (70 milijonov dolarjev oziroma 52 milijonov evrov).

6. Jay Z

Medtem ko ga žena Beyonce čaka na samem vrhu lestvice, pa ji Jay Z vztrajno sledi. Zvezdnika sta tako tudi potrdila sloves najvplivnejšega slavnega para. Jay Z je letos pridelal 60 milijonov dolarjev (40 milijonov evrov).

7. Floyd Mayweather

Med glasbeniki in televizijci se je znašel še en športnik, boksar Floyd Mayweather Jr., ki je letos zaslužil 105 milijonov dolarjev (77 milijonov evrov).

8. Rihanna

Barbadoška pevka je letos na svoj bančni račun dodala 48 milijonov dolarjev (35 milijonov evrov).

9. Katy Perry

Beyonce in Rihanni se je pridružila tudi Katy Perry, ki je od 1. junija 2013 do 1. junija 2014 zaslužila 40 milijonov dolarjev (29 milijonov evrov).

10. Robert Downey Jr.

Deseto mesto pa je pripadlo igralcu Robertu Downeyju Jr., priljubljenemu jeklenemu možu, ki je letos zaslužil 75 milijonov dolarjev (55 milijonov evrov).

Ne spreglejte