Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
9.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2014, 9.10

8 let

Top 10 filmov o nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Počasi se bliža poletje in s tem tudi svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo med 12. junijem in 13. julijem potekalo v Braziliji. S tem v mislih smo pobrskali za desetimi filmi z nogometno tematiko.

10. The Game of Their Lives – 2005

Zgodba temelji na britanski rudarski skupnosti Belo Horizonte in prikazuje razburljivo finale svetovnega prvenstva leta 1950, ko so ZDA z 1 proti 0 premagale Anglijo. Film je brezčasna pripoved o trdni volji in skupni moči premagati razlike in postati šampion.

9. When Saturday Comes – 1996

Gre za boleč, provokativen film, poln bogatih likov in večplastnih tem. Nogometno igrišče ne predstavlja samo temelja te drame, ampak tudi prihodnost, uspeh, priložnosti in vir zdravljenja za zvezdo tega filma Jimmyja Muira.

8. Gracie – 2007

Film prikazuje resnično zgodbo družine Shue. Ko v prometni nesreči umre najstarejši sin Johnny, se njegova sestra Gracie odloči, da v nogometni ekipi zapolni njegovo mesto. Mesto, ki je nekoč pripadalo superzvezdniku, zdaj pa zelo vztrajni in uspešni nogometašici.

7. Will – 2011

Komedija o 11-letnem Willu, fanatičnem navijaču nogometnega kluba Liverpool FC, ki obiskuje šolo in živi v dijaškem domu na jugu Anglije. Nekega dne se v šoli pojavi njegov oče z vstopnicama za tekmo med Liverpoolom in Milanom v Istanbulu. Še preden pa lahko odrineta na pot, oče nenadoma umre. Will, odločen, da se tekme udeleži, pobegne. Pot proti Turčiji mu prekriža nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki mu pomaga doseči cilj in izpolniti njegove sanje.

6. Victory – 1981

Pripoved o nogometni tekmi med nacističnimi oficirji in zavezniškimi zaporniki. Klasiko s tematiko nogometa in grozot druge svetovne vojne izpolnjujejo motivacija, ponižanje, pobeg, maščevanje in resnična želja po zmagi.

5. Goal! 2 – Living the Dream – 2007

Nadaljevanje uspešnice iz leta 2005, posneto v Veliki Britaniji, spremlja maraton Santiaga Muneza skozi konkurenčen svet profesionalnega nogometa. Film odlikujeta izjemna glasbena podlaga in podroben vpogled v zaodrje in na igrišče nogometnega velikana Real Madrida.

4. Bend It Like Beckham – 2002

Zgodba prijateljic Pinky in Jessminder, ki se kot odrasli dekleti odločita za različni poti v življenju. Takrat se resnično odkrivanje lastne identitete šele začne. Poudarek filma je na želji Jessminder, da postane profesionalna nogometašica v evropski nogometni ligi za ženske, ki jo, kljub nasprotovanju konservativnih staršev, tudi uresniči.

3. The Damned United – 2009

Film, ki ga je režiral oskarjevec Tom Hooper, je športna drama, posneta po romanu Davida Peacea. Nekoč velik kritik nogometne ekipe Leeds United Brian Clough postane njihov menedžer. Seveda mu nogometaši nasprotujejo na vsakem koraku, a je Clough odločen, da mu bo na koncu uspelo.

2. United – 2011

Gre za navdušujočo resnično zgodbo o Busby Babes, legendarni ekipi Manchester United, najmlajši ekipi, ki je zmagala na European Cupu, predhodniku današnje Lige šampionov (Champions League). Zgodba je postala še bolj nepozabna, ko je osem nogometašev leta 1958 umrlo v letalski nesreči.

1. Goal! The Dream Begins – 2005

Film o enkratni možnosti mladeniča, da postane eden najboljših nogometašev na svetu. Pogum in ambicije so tiste, ki vodijo Santiaga Muneza po svetu, da uresniči svoje sanje. Vendar pa so življenjske izkušnje in lekcije tiste, ki ga popeljejo dlje od sanj.

Ne spreglejte