Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2011,
8.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 12. 8. 2011, 8.17

6 let, 7 mesecev

ZVEZDA TEDNA: Taylor Swift

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Country pevka Taylor Swift je na nedavnih MTV-jevih nagradah Teen Choice Awards s šestimi nagradami zasenčila vse mlade ustvarjalce, zato smo jo izbrali za zvezdo tega tedna.

Taylor Swift, ki jo je ameriška revija Entertainment Weekly lani imenovala za estradnico leta, pa ni le pevka. Zaigrala je tudi v filmu Valentinovo, kjer se je tudi zaljubila in za kratek čas omrežila mladega zvezdnika Somraka Taylorja Lautnerja. Swiftova je leta 2006 izdala svoj pevski singel Tim McGraw, nato pa album z naslovom Taylor Swift, ki je skoraj v trenutku postal večkrat platinast. Novembra 2008 je izdala drugi album Fearless, ki ji je prinesel kar štiri grammyje, med drugim za najboljši album leta. Fearless je kar enajst tednov vladal lestvici Billboard 200 (dvestotih najbolje prodajanih albumov in EP-jev v ZDA). Billboard Magazine jo je leta 2009 imenoval za izvajalko leta. Tim McGraw: Leta 2010 je izdala tretji album Speak Now. Prvi teden so prodali več kot milijon izvodov albuma. Tudi sicer je med najbolje prodajanimi glasbenicami v ZDA, zato jo revija Forbes uvršča med najbolj vplivne ženske sveta. S prihodki 45 milijonov dolarjev na leto je pristala na sedmem mestu Forbesove lestvice. Do marca letos je prodala več kot 20 milijonov svojih albumov in 34,3 milijona singlov.

Avtobiografska besedila

Njena največja vzornica je Shania Twain, druge pa so LeAnn Rimes, Tina Turner, Dolly Parton in njena babica.

Njena besedila so v glavnem avtobiografska. "Če poslušate moje pesmi, je kot bi brali moj dnevnik," je o besedilih povedala 21-letna pevka. Pesem Forever & Always je bila napisana z mislijo na Joeja Jonasa, pesem Fifteen pa je pesem o prvem letu srednje šole. "Rada bi pisala pesmi, s katerimi se lahko moji oboževalci identificirajo." Njen slog je pritegnil pozornost glasbene industrije. "Najprej se mi je zdelo, da se bodo ljudje težko poistovetili z mojimi pesmimi, pa se je izkazalo, da bolj ko so pesmi osebne, bolj se ljudje z njimi identificirajo," je povedala kraljica countryja.

Mlada zvezdnica je za ameriško revijo Marie Claire razkrila, da lahko čustvene pretrese v svojem življenju prebrodi le tako, da jih zlije na papir in ustvari pesem: "Vsi, ki so mi blizu, vedo, da je edini način, da razčistim s svojimi čustvi in pridem do sklepov ta, da o zadevi napišem pesem. Ravno zdaj sem v obdobju, ko želim ugotoviti, kaj čutim in kako naj nadaljujem s svojim življenjem. Zmedo v svoji glavi bom torej prelila v pesmi."

Ne spreglejte