Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 7. 2017,
13.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

princ William Kate Middleton Angela Merkel princ George princesa Charlotte

Sreda, 19. 7. 2017, 13.24

6 let, 7 mesecev

William in Kate iz Poljske prispela v Berlin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
princ william, kate middleton, princ george, princesa charlotte | Foto Reuters

Foto: Reuters

Princ William in njegova soproga Kate sta v okviru evropske turneje prispela v Berlin, kjer sta uradni program začela z obiskom urada nemške kanclerke Angele Merkel.

Potem ko so člani britanske kraljeve družine zapustili Poljsko, kjer sta pozornost ob vkrcavanju na letalo ponovno ukradla najmlajša člana družine - princ George sicer ponovno ni bil najboljše volje, princeski Charlotte pa se je močno mudilo na letalo -, so že prispeli v nemško prestolnico. ob izkrcavanju je bila dveletna Charlotte ponovno v središču pozornosti in je prejela majhen šopek rož. Njen starejši bratec pa je bil še slabše volje kot na Polskem.

William in Kate si bosta po srečanju z Merklovo ogledala nekaj berlinskih znamenitosti, med drugim Brandenburška vrata in berlinski spomenik žrtvam holokavsta.  Poleg Berlina si bo par v prihodnjih dneh ogledal še Heidelberg in Hamburg. To je prvi obisk vnuka britanske kraljice Elizabete II. skupaj z družino v Nemčiji.

Srečala se bosta z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem. Zvečer pa bo princ William v počastitev rojstnega dneva kraljice gostil vrtno zabavo v prostorih britanskega veleposlaništva.

V četrtek bosta odpotovala v Heidelberg, kjer se bosta med drugim udeležila tekme s čolni, zadnji dan obiska v petek pa bosta namenila ogledu Hamburga. Tu se bosta med drugim ustavila v mednarodnem pomorskem muzeju in novi filharmoniji.

George in Charlotte se na bosta udeležila uradnega programa kraljevega para, so sporočili z britanskega veleposlaništva v Nemčiji. Tako ni znano, ali ju bodo lahko ujeli v objektiv še kje drugje kot pri prihodu in odhodu.

Fotogalerija
1 / 36
Ne spreglejte