SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Rusiji napadli Eltona Johna

3

termometer

Ruski aktivisti in lokalni politični veljaki, ki delujejo proti istospolno usmerjenim, so tokrat za tarčo vzeli legendarnega pevca in glasbenika Eltona Johna.

Sir Elton John, eden od najbolj odprtih glasbenikov, ki ne skrivajo svoje spolne usmeritve, je naletel na velik odpor ruskih aktivistov, ti so se osredotočili na njegova pisana oblačila. Zahtevajo, naj jih prihodnji mesec, ko bo nastopil v Rusiji, zamenja za nekaj bolj umirjenega.

Elton John naj bi nastopil v kraju Krasnodar 14. julija, a člani ruske partije vztrajajo pri mnenju, da je njegov nastop namenjen popolni promociji istospolne usmerjenosti in da bi morali koncert prepovedati, če se John ne bo prilagodil pri izbiri garderobe. V nekaterih intervjujih omenjajo celo, da bodo od zvezdnika, ki sicer živi odkrito istospolno življenje s svojim partnerjem in dvema posvojenima otrokoma, zahtevali, da nastopi v kozaških tradicionalnih oblačilih.

Vodja lokalne partijske organizacije Mikhail Abramjan je predlagal, da Elton John na koncertu nosi črne usnjene škornje do kolen, kaftan do kolen in krzneno kučmo, saj naj bi bila njegova pisana oblačila reklamna akcija za istospolno usmerjene. Njegov koncert naj bi pomenil kršitev lokalnih zakonov in promocijo homoseksualnosti, kar pa velja za prekršek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin