Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2011,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 23. 10. 2011, 13.14

8 let

Teater Zmelkoow

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Primorska skupina je na sobotni večer v Kinu Šiška uprizorila glasbeno predstavo, ki je združevala novosti, predelave in obdelave. Njihova iskrena čudnost je ponovno navdušila.

"Na koncertu bomo prvič konkretnejše predstavili naš zadnji album Čista jajca?, da pa ne bo vse preveč moreče, bomo dodali izvirne predelave starih uspešnic ter predstavili nekaj materiala s prihajajoče plošče. Ena od najbolj spevnih zadnjih stvaritev je zagotovo singel Zlata Ribica," nam je v intervjuju pred koncertom v katerdrali Kina Šiška zaupal kitarist in vokalist Goga Sedmak. Če se malce pomudimo pri predelavah; na polici v predverju Kina Šiška smo si včeraj lahko postregli s sveže pečenim maxi-singlom, ki združuje Zlato Ribico, pesem Beat v punk verziji, Ne morem več in Jaz se vrtim. Gogina izjava včerajšnje glasbeno popotovanje opiše skoraj do potankosti. Pesmi, ki krasijo Čista jajca so se dokaj premišljeno sprehajale med preverjenimi uspešnicami iz predhodnih albumov. Roko na srce, psihadelični zvoki in razvlečenost komadov te sicer preseneti, pritegne tvojo pozornost, vendar že po nekaj minutah upaš, da bo naslednja postaja v večeru lahkotnejša. Glasbeno izpovednost so včeraj dopolnjevali tudi številni glasbeni gosti. Na hammondih je kraljeval Borut Činč, Katja Panger je resnobno zasedala mesto za violončelom, na kitari pa se je Gogi pridružil mladi strateg Gaber Radojevič. Omeniti velja tudi obe backvokalisti, Evo Brajkovič ter Aleksandro Čermelj. Prav slednja je navdušila z glasom in stasom, pri nekaterih pesmih je celo prevzela vlogo glavne vokalistke.

Če se je koncert pričel lahkotno, so nove pesmi na vsake toliko malce zamorile, sceno so nato razvedrile nekatere uspešnice s prvih albumov, preprosto navdušila je punk predelava Beata, piko na i čudnemu glasbenemu spektaklu pa so dodale legendane pesmi Batman, Čao Sonček, Sergio, poredni gosti Kljub ljudi z resnimi problemi. Prav zaključek je poskrbel, da je dvorana pela, norela in domov odšla glasbeno potešena.

Oder krasila ogromna jajca

Organizatorji so pred dogodkom napovedovali besno scenografijo, pomankljivo oblečena dekleta in ogromna jajca. O besnosti ni bilo ne duha ne sluga. Na sredi odra sta res stali dve jajci, katere sta pred samim začetkom pomenljivo čistili dve malce bolj razgaljeni dekleti. Koncert ni bil niti približno razprodan. Na oko bi lahko rekli, da je v dvorani stalo, sedelo in poplesavalo okoli 600 ljudi, katedrala pa jih sprejme še enkrat toliko. Skoraj polovico publike so sestavljali zvesti Primorci. Ni kaj, za dober koncert se je vredno zapeljati tudi do Ljubljane.

Ne spreglejte