Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 7.09

8 let

Šli smo "do nazga"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ne Broadway, Cankarjev dom, a se priredba Do nazga! vseeno z lahkoto kosa z newyorško odrsko uspešnico The Full Monty.

Glasbena komedija Do nazga je prirejena po ameriški uspešnici The Full Monty, ki nam je najbolj poznana po istoimenskem filmu. Režiser Matjaž Pograjc je zgodbo uspešno postavil v slovensko okolje ter dodal zanimive komične vložke: "Dejmo eno zmolt, kot Čuki pred nastopom." Nastopajoči so odlično združili igranje in petje, ki po vokalnih sposobnostih preseže marsikaterega pevca. Predstava se je tokrat tretjič odvila pred polno Gallusovo dvorano. O predstavi pa veliko pove tudi aplavz, ki je bil daljši od aplavza, s katerim nagradijo dobitnika viktorja za življenjsko delo. In za vse radovedneže, fantje gredo na koncu do … predstavo si bo še mogoče ogledati, tako v Ljubljani kot tudi v Portorožu.

Miša bi edina odvrgla "cunjice"

Tretjo ponovitev "slačipredstave" si je prišlo ogledat tudi veliko znanih, ki so se v Klubu Cankarjevega doma po koncu pozabavali s karaokami in slačifantom. Znane smo po koncu povprašali, kakšna se jim je zdela predstava. Tina Vrhovnik je povedala, da je vedela, kakšen bo konec, in da je za igralce povsem običajno, če pokažejo vse. Pevec Jan Plestenjak je komentiral glasbo in pohvalil igralce, da so težke "komade" tako dobro odpeli. Na vprašanje, ali bi sam upal iti do konca, pa je odgovoril: "Moral bi imeti res kakšen zelo močan argument."

Žena režiserja, Blažka Mueller Pograjc, je navdušeno pohvalila moža: "V predstavi je nekaj takšnih domislic, ki se jih lahko domisli samo mož." Bi šla ona do konca? "Ne. Pa to niti ni poanta predstave, tako kot je Matjaž že enkrat rekel, 'ni važn it do konca, važna je ljubezen'." Boštjan Romih nam je zaupal, da v predstavi ne bi šel do nagega: "Grem pa doma dostikrat," in naslovil predstavo kot mini spektakel. Najbolj pa je navdušila Miša Molk, ki je na vprašanje, ali bi upala iti do konca, kot iz topa izstrelila: "Seveda, saj je predstava," in dodala, da je bil Pograjčev humor v predstavi odličen s priokusom ironije.

Ne spreglejte