SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rožnati tek v petkah

4

termometer

 | Foto:
Tudi letos so začetek jeseni v prestolnici pozdravile tekačice v petkah.

Vsakoletni tek v petkah so tudi letos pospremili sonce, dobra glasba, zabavni program, mične hostese in od hoje nekoliko zadihana modna mrha Manja Plešnar, ki je, pričakovano, tek v petkah vodila v petkah.

V ljubljanskem mestu nakupov so se točno opoldne tekačice, bilo jih je skoraj 50, odete v rožnate majice, pognale s štartnega položaja proti 118 metrov oddaljenemu cilju. V petkah tek morda res ni na prvem mestu, a pomembno je sodelovati, ne zmagati, so si rekle tiste, ki so v cilj prikorakale. Zvitih gležnjev ni bilo, nekaj bolečih stopal in kakšen majhen žuljček pa dobre volje tekmovalk niso pregnali.

Med znanimi obrazi smo srečali razpoloženo Dašo po novem Podržaj, koreografa in plesalca Jerneja Šerjaka, ki je s plesno skupino Kaos tudi nastopil v programu prireditve, lastnika licence za moška lepotna tekmovanja Erika Ferfoljo in njegove mistre, nekdanjo mis Universe Emo Jagodič in še nekaj drugih znanih obrazov, ki so odhiteli mimo prizorišča.

Dekleta, ki so tekla v najmanj osem centimetrov visokih petah, pa so se kar prijetno zabavala. Že pred tekom jih je ogrela Ajda Sitar, po njem pa so družno počakale na razglasitev rezultatov. In katera je zmagala?

Letos si je lento za najhitrejšo tekmovalko na stiletkah pritekla Samanta Vegelj iz Ljubljane, traso je pretekla v 17,47 sekunde, in to v petkah, ki v višino merijo 10,5 centimetra. Najvišje petke v stiletkah je imela Maja Gačnik iz Škofje vasi, merile so 15,5 centimetra, najboljši stil pa tekačica Karin Spark iz Dola pri Ljubljani.

Nekaj dogajanja si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin