Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
9.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 9.36

7 let, 12 mesecev

Princ William in Kate navdušila Kanadčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanski princ William in njegova soproga Kate, znana tudi kot vojvoda in vojvodinja kambriška, sta v četrtek pripotovala v Kanado na prvi uradni obisk v tujino, ki bo trajal devet dni.

Princ William in Kate sta doživela kraljevski sprejem, saj so bili Kanadčani nad njima navdušeni povsem zato, ker sta tako mlada in lepa in se znata pogovarjati z navadnimi Zemljani. Britanski plemiški par je priletel z letalom kanadske vojske, ki je pristalo v Ottawi in na letališču ju je najprej pričakal zunanji minister John Baird. Nato sta obiskala spomenik vojnim žrtvam in tam položila vsak svoj venec, pričakal pa ju je premier Stephen Harper s soprogo Laureen, prav tako pa tudi navdušene množice radovednežev, ki so jima metali rože, izročali darila in bili izjemno veseli kratke izmenjave besed.

Pozneje ju je sprejel tudi generalni guverner Kanade David Johnston, ki bdi nad državo v imenu britanske kraljice, Williamove babice, dan pa so sklenili s sprejemom v čast stotih mladih Kanadčanov, ki so jih posebej odlikovali; od poslovnežev, športnikov, vojakov in drugih. Sprejem na prostem ob žaru je malce zmotilo vreme, kljub temu pa ni bilo pretiranega razočaranja.

William in Kate bosta ostala v Kanadi do 8. julija, ko bosta pot nadaljevala v Los Angeles, kjer bosta med drugim hollywoodskim producentom predstavila vzhajajoče britanske filmske umetnike. V Kanadi ju med obiskom čaka še proslava nacionalnega praznika Kanade, izročitev priznanj novim kanadskim državljanom po prisegi, pa tudi nekaj demonstracij v francosko govorečem Quebecu.

William je skušal to neprijetnost nemudoma omiliti, ko je ob prihodu govoril tudi po francosko in dejal, da sta s Kate izjemno vesela, da sta izpeljala obisk, o katerem sta razmišljala še pred poroko. Ob prihodu sta dobila tudi osebno zastavo, ki jo je Kanada nazadnje izdelala za kraljico leta 1962. Kanadčane bo častni obisk stala 1,55 milijona dolarjev, brez vračunanih stroškov za varnost.

Ne spreglejte