Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2013,
7.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tekmovanje lepota lepotno tekmovanje študij Maribor

Petek, 25. 10. 2013, 7.47

6 let, 7 mesecev

Nove neresnice mis Universe Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bolj kot se zdi, da se Nina Đurđević, mis Universe Slovenije, želi rešiti iz vrtinca dogodkov okoli svojega študija, bolj se vanje spet in spet, žal, zapleta.

Ko smo včeraj objavili izjave misice Nine Đurđević, da naj bi medicino študirala v Mariboru, se je izkazalo, da je na Medicinski fakulteti v Mariboru nimajo v registru študentov, kar so nam tudi pisno potrdili.

Pozneje je Nina sporočila, da študira v Berlinu in nam v dokaz poslala nekaj fotografij s študija in dokumentacijo o vpisu, a glej ga zlomka, tudi tukaj se je zataknilo.

S pomočjo vas, naših bralcev, smo kar hitro lahko ugotovili, da naj Ninine fotografije ne bi bile s fakultete Charite, ki naj bi jo obiskovala, pač pa iz berlinskega muzeja zgodovine medicine. Tako lahko na fotografiji zgoraj vidite Nino v domnevnem študijskem elementu in razstavni eksponat iz muzeja, ob katerem se je misica fotografirala, da bi nam prikazala svojo študijsko vnemo. Naključje?

Ker nas je eden od bralcev opozoril na to, da Nina ni pokazala študentske izkaznice svoje fakultete, smo preverili tudi ta podatek. Izkazalo se je, da nam je poslala fotografijo kartice ISIC, ki je ne izdaja Univerza v Mariboru, študent pa jo sicer pridobi na podlagi predložene fotografije, potrdila o vpisu, osebnega dokumenta in plačila dobrih 12 evrov. A kako je Nina pridobila izkaznico za fakulteto Univerze v Mariboru, na kateri je nimajo v evidenci, ni jasno. Za odgovor o tem, kdaj in kako so Nini izdali kartico, ki nam jo je predložila kot dokaz, da študira na Univerzi v Mariboru, smo zaprosili tudi izdajatelja kartice ISIC. Odgovor še čakamo.

V zvezi z Nininim študijem v Berlinu smo na univerzo Charite v Berlinu poslali tudi nekaj vprašanj, da bi preverili njen dejanski status na omenjeni univerzi, saj nas je zmotilo dejstvo, da je na potrdilu o vpisu, izdanem včeraj, torej 24. oktobra 2013, podpisana oseba, ki tega delovnega mesta od leta 2011 na omenjeni univerzi po naših podatkih nima več. Aktualna prodekanja za študentske zadeve na omenjeni univerzi je namreč profesorica Claudia Spies in ne pod Ninino dokumentacijo podpisani dr. Manfred Gross, kar je razvidno tudi s spletne strani omenjene univerze.

Ne spreglejte