SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nevihta v Zagrebu

3

termometer

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo z dramo Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega Nevihta v režiji Jerneja Lorencija v nedeljo gostovalo v Zagrebškem gledališču mladih (ZKM).

Nevihto, eno izmed najboljših slovenskih gledaliških predstav v zadnjih letih, z devetimi nagradami tudi lanskoletno absolutno Borštnikovo zmagovalko, bodo odigrali v okviru ciklusa Evropsko gledališče v ZKM. Jernej Lorenci je na Borštnikovem srečanju prejel nagrado za režijo, Nevihta pa je bila nagrajena tudi za najboljšo uprizoritev.

Nevihta je najbolj znana drama Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega, ki velja za klasika ruskega realističnega gledališča sredine 19. stoletja. Tudi v Nevihti se je ukvarjal z moralnim propadom ruskega trgovskega razreda ter s stanjem v ruski provinci njegovega časa.

"Nevihta ni samo družbena kronika nekega časa, povedana skozi nedovoljeno in zaničevano ljubezen, temveč drama z univerzalno tematiko, v kateri se na originalen, sodoben in režiserjev način zrcali današnji čas", so v gledališču ZKM še zapisali v napovedi nedeljske predstave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin