SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miran Rudan: Srečo sem imel, da sem preživel (video)

4

termometer

Pred natanko 15 leti, 4. avgusta, se je pevec Miran Rudan rodil še enkrat. V prometni nesreči v bližini Bernardina je skoraj izgubil življenje.

"Spominjam se, da sem si želel kupiti očala za plavanje pod vodo. Oči so me pekle, Silvo, DJ Sylvain, me je naložil na skuter in sva šla. Nihče ni niti pomislil, da se lahko kaj zgodi," je začel svojo pripoved o usodnem dnevu pred 15 leti pevec skupine Pop Deisgn Miran Rudan. "Prišel sem do Pirana, kjer smo se hodili kopat, in čudno je bilo, da Mirana in Silva še ni bilo. Takrat je zazvonil telefon in Silvo mi je z resnim glasom povedal, da se je zgodila prometna nesreča in da je z Miranom slabo," se spominja radijski voditelj Dean Windisch, priljubljeni Dean on the Mike s programa DJ Time. In res je bilo. Miran je negiben ležal na tleh, z glavo je močno udaril ob tla.

"Iz kome so me zbudili razmeroma hitro. Iz Izole so me prepeljali do Ljubljane s helikopterjem, ker so se bali, da prevoza ne bi preživel, glava mi je začela zatekati, nekaj dni je bilo zelo kritično. Bali so se zame, a ko sem se zbudil, sem bil začuden, kaj se dogaja. Spomnim se, da sem bil zelo tečen, neprijazen," nadaljuje svojo osebno izpoved Miran, ki je pozneje, ko je okreval, doživel nemalo težav. Od epileptičnih napadov do izgube spomina, voha in še kaj. A bojeval se je in še danes občasno občuti posledice, brazgotine na glavi pa ne bodo nikoli izginile. "A treba se je boriti, treba je iti naprej. To sem počel že od začetka," je za oddajo O magazin na Planet TV povedal Miran, ki pravi, da je čelada na motorju, pa čeprav le za nekaj metrov, obvezna stvar.

Več o tem, kako je Miran Rudan doživel in preživel prometno nesrečo, pa si oglejte v videoprispevku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin