Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2013,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

otrok Drakula predvidevanje novinarji

Nedelja, 21. 7. 2013, 16.11

8 let

Kraljevi otrok bo v sorodu z Drakulo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še preden je prišel ali prišla na svet, kraljevo dete buri duhove po vsem svetu, kot jih že dolgo ni nihče.

Nekaj najzanimivejših dejstev v zvezi z otrokom princa Williama in Kate Middleton razkriva, da je rojstvo, ki ga pričakuje celotna Velika Britanija, ta trenutek resnično tema številka ena ne le na Otoku, pač pa tudi daleč, resnično daleč proč.

Strokovnjaki za genetiko so odkrili, da bo še nerojeno dete v sorodu z Drakulo. Natančneje: po raziskavah vseh podatkov in zapisov družinskih dreves kaže, da bo otrok Williama in Kate v sorodu z Vladom III Tepesem, ki je zaradi svojih okrutnih dejanj do sovražnikov postal glavni navdih za lik Drakule v romanu Brama Stokerja iz leta 1897. Otrok naj bi bil tudi v daljnem sorodu s potomcem preroka Mohameda.

Številne mamice, ki v teh dneh rojevajo v Veliki Britaniji, svojim otrokom nočejo dati imena, saj čakajo, da bo rodila Kate Middleton. Otroka bi tako mlade mamice poimenovale enako kot bosta svojega prvorojenca ali prvorojenko poimenovala Kate in William, kar v britanskih porodnišnicah povzroča pravo zmedo.

Že več kot 14 dni so na pločniku pred porodnišnico, v kateri bo Kate rodila, na centimeter natančno razporejeni fotografi, snemalci in novinarji različnih britanskih in svetovnih medijev, kar v predelu mesta, kjer je porodnišnica, povzroča nemalo težav. Nekateri fotografi in snemalci imajo s seboj tudi svoje "namestnike", ki dežurajo, ko morajo "vodje" opraviti potrebo, jesti, piti ali za nekaj trenutkov zatisniti oči. Nihče noče zamuditi tistega trenutka. Prav tako je že nekaj časa znana točno določena pot, po kateri bo Kate ob znaku, da je čas za porod, prispela do porodnišnice. Zanjo so celo izdelali natančen načrt in ga objavili v medijih.

Starša otroka, torej Kate in William, nista obvezana, da otrok poleg imena dobi tudi priimek. Pomembno je, da bo otrok ob rojstvu dobil ime. Če se Kate in William vseeno odločita za dodelitev priimka, se bo otrok moral pisati Mountbatten-Windsor po babici Elizabeti II., Wales po dedku Charlesu in svojem očetu Williamu, ali Cambridge. Pri kraljevem porodu je za potrditev, da se je porod dejansko zgodil, do leta 1936 vedno sodeloval britanski minister za notranje zadeve. Na srečo bodoče mamice Kate to pravilo ni več v veljavi.

V znak rojstva kraljevega otroka bodo nekatera svetovno znana obeležja na dan rojstva osvetljena. Niagarski slapovi, vodometi na trgu Trafalgar in stolp CN v Torontu bodo zasijali v vsej svoji lepoti prav zato, da oznanijo, da se je Kate in Williamu rodil otrok, ki že ima, čeprav se še ni rodil, svojo stran na spletni enciklopediji Wikipedia.

Britanci, ki so zasvojeni s stavami, že ves mesec stavijo na vse mogoče v zvezi z rojstvom. Od datuma do ure, od imena do priimka, najbolj nenavadne stave pa so stave na barvo las, velikost, težo in spol otroka. Ena od spletnih stavnic je poskušala uvesti tudi stavo na to, katera bo prva beseda, ki jo bo otrok spregovoril, a so naleteli na slab odziv in stavnico zaprli, saj so ljudje večinoma menili, da ta podatek nikoli ne bo prišel v medije oziroma do tistih, ki bi stavili.

Ne spreglejte