Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2008,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 10.55

8 let

Gledališče Dadov v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ljubljani bodo drevi gostovali člani teatra Dadov iz Beograda. Ob 20. uri se bodo predstavili s svojo uspešnico "Susret" slovenske avtorice Simone Semenič in slovenskega režiserja Matjaža Šmalca.

Beograjski gledališčniki se sicer mudijo na turneji po Sloveniji. Srečanje bodo v Gleju še enkrat odigrali v petek.

Srečanje je omnibus treh enodejank (Poseta - Obisk, Vili voljeni - Ljubljeni Vili in Čarape - Nogavice) mlade slovenske dramatičarke Simone Semenič. Gre za krstno uprizoritev vseh treh enodejank. Teksta Nogavice in Ljubljeni Vili sta sicer že doživela bralne uprizoritve - Nogavice v Bowery Poetry Club v New Yorku leta 2005 in v Prešernovem gledališču Kranj leta 2006, Ljubljeni Vili prav tako v New Yorku, Obisk pa se zdaj predstavlja prvič.

Tekst Nogavice je bil leta 2006 objavljen v reviji Dialogi, pravkar pa so ga uvrstili tudi v Antologijo kratke evropske drame, ki jo je lani v Budimpešti v italijanskem in madžarskem jeziku izdal tamkajšnji Italijanski kulturni inštitut. V predstavi, ki jo je zrežiral Matjaž Šmalc, nastopajo Jelena Trkulja, Marina Vodeničar in Nebojša Đorđević, trije predstavniki mlajše generacije srbskih igralcev. Kostume je oblikovala Magdalena Klašnja, sceno Klašnja in Šmalc, slednji je opravil tudi izbor glasbe, oblikovalec zvoka je Igor Šokota, oblikovalec svetlobe pa Zoran Begović.

Šmalc je med drugim strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti in zelo dejaven na področju ljubiteljskega gledališča.

Semeničeva, predsednica Gleja, je lani vodila festival PreGlej na glas, namenjen spodbujanju kakovostnega dramskega pisanja. Njena avtorska predstava Jaz, žrtev (Društvo Mesto žensk) je uvrščena v spremljevalni program 38. tedna slovenske drame, ki bo v Kranju od 25. marca do 4. aprila.

Ne spreglejte