Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 8. 2010,
13.43

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 8. 2010, 13.43

1 leto, 5 mesecev

Diplomirani čevljar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Mitja Hojak je najmlajši čevljar v Sloveniji, ki v Litiji oblikuje ročno izdelane čevlje znamke Mihoya, njegovi unikatni izdelki pa strmijo korak naprej.

Čeprav nadaljuje tradicijo svojega očeta, se pri svojem delu rad odmakne od povprečnega in pod njegovo roko nastajajo izdelki z veliko mero znanja, domišljije, elegance, udobja … Ko vidiš njegove čevlje, ostaneš brez besed, ko v njih hodiš, pa se počutiš, kot bi hodil po oblakih … Kako bi opisali svojo poletno kolekcijo? Moja poletna kolekcija je tokrat sestavljena iz prefinjenih, lahkih in elegantnih materialov, ki so hit letošnjega poletja. To pomeni, da mora biti usnje še posebej fino obdelano in da mora dajati na nogi občutek lahkotnosti. Naravni materiali so zato še posebej hvaležni, ker na nogi dihajo in se tako stopala sproščajo ob vsakem koraku. Letos prisegam na usnje martinčka za vroče poletne dni v kombinaciji z drugim fino obdelanim usnjem in tekstilom za prefinjen dodatek. Komu je namenjena? Kolekcija je namenjena poslovnim, elegantnim ženskam, ki so vselej v bitki s časom. Ker vedo, kaj so prioritetne stvari, jim hoja ne sme povzročati težav, še manj pa neudobni čevlji. Zato je v kolekciji poudarek tudi na udobju in anatomsko oblikovani steljki, ki poskrbi za to, da bodo ženske v stresne trenutke stopale mehkeje.

Od kod jemljete navdih?

Iz vsakdanjega življenja, trenutkov, ko jih opazujem, kako čez prehode za pešce hitijo na sestanke in imajo v rokah telefone. Iz življenja, ki mu kraljujeta vrvež in naglica. In zato je udoben korak tako zelo pomemben.

Bi lahko izpostavili kakšno kreacijo, ki vam je še posebej pri srcu?

Kljub temu, da sem po tistem naredil že ogromno presežkov, so mi še vedno najljubši diplomski čevlji iz usnja morskega lista in z integriranimi igralnimi kockami v peti. So moj zaščitni znak in zato tudi par, ki me vselej navdušuje in daje zagon za naprej.

Sledite modnim smernicam?

Vsak mojster svojega poklica mora slediti modnim smernicam, a se jim mora hkrati tudi znati odmakniti. Pred kratkim sem obiskal modno prestolnico in opazoval, kaj ponujajo trendi za jesen in zimo. Smernice so pomembne pri svetovanju strankam, ne pa tudi pri mojem delu, saj pri tem sledim svoji intuiciji in zato rad izdelujem čevlje, ki so edinstveni in nosljivi. In taki, da stranka ostane brez besed, ko jih zagleda. (smeh)

Kaj vam pomenijo čevlji?

Navdih, fetiš, strast. Pika na i in sofisticirana, zaokrožena celota. Čevlji vedno govorijo zgodbe in povedo o človeku več, kot bi si kdo mislil.

Kaj vam je všeč pri modi?

Da je nikoli ne prehitiš in ji lahko slediš. Če se odmakneš od nje, te mnogi razumejo šele čez nekaj časa. In to je najboljši občutek, ki ga lahko dobiš. Da odideš po svoji poti, ki ji sledijo drugi za teboj. Zanimiv občutek!

Pet modnih kosov, ki bi jih po vašem mnenju morala imeti vsaka ženska to poletje?

Poletno krilo, velika barvita sončna očala, slamnik in dva para čevljev – tistih za na plažo in tistih z naravnimi materiali, v katerih bi lahko poplesavala do jutra!

Kakšna je ženska s stilom?

Ženska s stilom je igralka številnih vlog: v družbi dama, doma gospodinja, v postelji popolna ljubimka. In uspešna poslovna ženska seveda.

Želje, načrti ...

Se rojevajo iz dneva v dan. Trenutno je želja po oddihu, načrti pa uresničiti željo nekje na jadrnici, ki pluje po Jadranu.

Ne spreglejte