Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
10.11

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ALOU

Torek, 21. 5. 2013, 10.11

5 let, 7 mesecev

Digitalne premestivne 4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Galeriji Škuc in KSEVT-u bo na ogled četrta razstava novomedijskih študentskih projektov, ki hodijo po robu med umetnostjo in znanostjo oziroma tehnologijo.

Med 21. majem in 2. junijem bo letos pod naslovom Digitalne premestitve 4 potekala že četrta predstavitev študentov z ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje s smeri novomedijske umetnosti. V preteklih treh letih so v sklopu teh predstavitev uresničili trideset intermedijskih projektov, pri katerih je sodelovalo enaintrideset študentov akademije in šestinšestdeset sodelavcev ljubljanske fakultete za računalništvo in laboratorija za računalniški vid.

Skozi interdisciplinarne projekte, povezovanje umetnikov in znanstvenikov, so sodelujoči v procesu izobraževanja in snovanja konceptov in realizacij razvijali in izumljali nove modele produkcije in mreženja, načrtovali nove strategije predstavitev in premeščanja projektov iz laboratorijev v galerijske in druge prostore.

Digitalne premestitve 4 tako ponujajo vpogled v proces iskanja interdisciplinarnih možnosti in poti od ideje do njene uresničitve in učinkov. V Galeriji Škuc bodo predstavljeni trije projekti, preostali pod naslovom Artrobolab pa bodo na ogled v kulturnem središču vesoljskih tehnologij v Vitanju letos jeseni. V KSEVT-u bodo predstavili raziskovalni modul, ki združuje različne pedagoško-raziskovalno-umetniške koncepte, v katerih je poleg osmih študentov ALOU-ja sodelovalo še devetnajst študentov fakultete za elektrotehniko, devetnajst mentorjev supervizorjev in predavateljev z imenovane fakultete ter s fakultete za računalništvo, Instituta Jožefa Stefana, URI-ja in ABB-ja.

Nastale projekte je tako mogoče razumeti kot še en korak proti dialogu, ki tematizira znanstveno v umetnosti in umetniško v znanosti. Kot še eno izmed gest odpiranja vmesnega polja med različnimi disciplinami, ki na podlagi spodbud s strani umetnikov ustvarjajo vznemirljive pobezave.

Ne spreglejte