Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
6.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Hrvaška Vojislav Šešelj Željko Ražnatović - Arkan Svetlana Ražnatović - Ceca Ceca

Sreda, 6. 4. 2016, 6.08

6 let, 7 mesecev

Ceci prepovedan vstop na Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Ceca

Srbska pevka pravi, da je prepoved vstopa v državo ne skrbi, ker se Hrvaški tako ali tako izogiba.

Med osebami, ki jim je prepovedan vstop na Hrvaško, je po navedbah Jutarnjega lista tudi srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović - Ceca. Čeprav natančnih razlogov za to prepoved niso navedli, je najbrž glavni razlog to, da je vdova vojnega zločinca Željka Ražnatovića - Arkana.

"Hrvaško občinstvo samo najde pot do mene"

Turbofolk pevka se je na prepoved odzvala s komentarjem v srbskem tabloidu Informer. "Nikoli nisem bila na Hrvaškem, niti nimam namena oditi tja. Sploh nisem vedela, da sem na seznamu nezaželenih oseb," je dejala. Prepovedi se le smeji in pravi, da naj jo kar uvrščajo na črne sezname.

"Potujem z letalom in sploh nimam nobene potrebe, da bi šla na Hrvaško oz. potovala čez njeno ozemlje. Moje poti me ne vodijo tja, medtem ko moje veliko občinstvo iz Hrvaške vedno najde pot do mene," je zatrdila pevka, ki sredi aprila prihaja na koncert v Kranj.

Cece prepoved vstopa na Hrvaško ne skrbi. "Moje veliko občinstvo iz Hrvaške vedno najde pot do mene," je dejala. | Foto: Cece prepoved vstopa na Hrvaško ne skrbi. "Moje veliko občinstvo iz Hrvaške vedno najde pot do mene," je dejala.

Prepoved tudi za resničnostnega zvezdnika

Novica o tem, da je tudi Ceca na seznamu oseb, ki so na Hrvaškem nezaželene, je prišla v javnost, ko je Hrvaška pretekli teden za 20 let prepovedala vstop Vojislavu Šešlju. Izkazalo se je, da je bilo samo lani na seznamu oseb, ki jim je prepovedan vstop na Hrvaško, kar 1.436 ljudi. Prepoved so jim izrekli na podlagi zakona o schengenski meji, in sicer zato, ker predstavljajo nevarnost za javni red in mir, mednarodno varnost in odnose ali javno zdravje.

Poleg Šešlja in Cece je na seznamu na primer tudi Kristijan Golubović - Kiki, znan balkanski kriminalec in zvezdnik srbskih resničnostnih šovov. Ta je leta 2009 želel na boksarski dvoboj v Split, a so mu sporočili, da na Hrvaškem predstavlja grožnjo za javni red in mir ter da ne more prečkati meje.

Ne spreglejte