Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2017,
12.45

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Kompas

4

Natisni članek

advertorial Planica Planica skoki Kompas Kompasov Janez

Sreda, 1. 3. 2017, 12.45

2 meseca, 2 tedna

Za nostalgike: je bil Janez tudi pri vas doma?

Vsebino omogoča Kompas

4

Se še spomnite simpatične maskote, ki je v 70.in 80. letih kraljevala v naših domovih? Imamo lepo novico za vse nostalgike: Janez je spet na pohodu, opazili ga boste tudi v Planici.

KOMPASov Janez je prepoznavni simbol Kompasa. Lutka v gorenjski narodni noši, popotnik s kovčkom, zavzeti smučar. | Foto: KOMPASov Janez je prepoznavni simbol Kompasa. Lutka v gorenjski narodni noši, popotnik s kovčkom, zavzeti smučar.

Kompasov Janez, Kompas | Foto: Janez z vami v Planici

Pohitite in si pravočasno zagotovite vstopnice za Planico! Do 5. 3. 2017 jih lahko kupite v predprodaji, in sicer z 20-odstotnim popustom.

Informacije in rezervacije: poslovalnice Kompas in M holidays, 01 2006 111, www.kompas.si.

Le kdo bi lahko pozabil Janeza? Simpatične maskote, ki je bila dolga leta sinonim za turistično raziskovanje. Z njo so se igrali veliki in mali in verjamemo, da ima tudi danes pri marsikomu posebno mesto na kakšni vidni polici.

Janez je nasmejal tudi Američane

Kompasov Janez je pravi rekorder. Kmalu po svojem rojstvu pred 65 leti je dosegel uspeh svetovnih razsežnosti. Spoznali so ga namreč tudi čez lužo, njegova simpatična fotografija je izšla na naslovnici kataloga ameriške turistične agencije – natisnili so ga v rekordni nakladi 100 tisoč izvodov.

Pravo slavo pa je doživel predvsem na našem ozemlju, saj je bil na vrhuncu svoje kariere ena najbolj prodanih maskot v nekdanji Jugoslaviji. Svojega je imel tudi Josip Broz Tito.

S simpatičnim rdečim in okroglim nosom, razmršenimi oranžnimi lasmi, "korajžo", ki se skriva pod klobukom, in odločnostjo, da se odpravi v svet. Kompasov Janez je simbol potnika, ki ga najdete kjerkoli. | Foto: S simpatičnim rdečim in okroglim nosom, razmršenimi oranžnimi lasmi, "korajžo", ki se skriva pod klobukom, in odločnostjo, da se odpravi v svet. Kompasov Janez je simbol potnika, ki ga najdete kjerkoli. Kdo je Janez?

Ime: Kompasov Janez

Poklic: popotnik in sopotnik

Kaj rad dela: zabava sebe in druge

Izobraževanje: povsod po svetu (odkril je tudi svoj otok)

Kraj rojstva: Ljubljana, pozno spomladi (ustvarjen, ne rojen)

Horoskop: dvojček (rad potuje, se druži, pogovarja in zabava, je čustven)

Na kaj prisega: na svobodo, sprejemanje različnosti, na prilagodljivost vsakemu, na poslušanje, na kreativnost, ustvarjanje novega in zvestobo.

Najljubša turistična agencija: absolutno Kompas

Zakaj Kompas, Janez? Zato, ker v Kompasu radi raziskujejo in imajo dobre inovatorje za nove programe in trende, ker cenijo zvestobo potnikov ter imajo radi velike dogodke, kot so olimpijske igre, evropska in svetovna prvenstva, karnevale, otvoritve smučarske sezone, ker učijo mladino tujih jezikov, ker maturante vodijo varno na potovanja, ker imajo super programe za zlato življenjsko obdobje in idej za počitnice ter potovanja, da se ti zvrti v glavi.

 

Janez se je odločil: spet bi vas rad popeljal v neznano

Janez zaupa turistični agenciji KOMPAS, da ga popelje v svet. Zvestoba med njima je izjemna. Prav tako obljuba, da bo potovanje ostalo za vedno v prijetnem spominu. | Foto: Janez zaupa turistični agenciji KOMPAS, da ga popelje v svet. Zvestoba med njima je izjemna. Prav tako obljuba, da bo potovanje ostalo za vedno v prijetnem spominu. Za nekaj let se je umaknil, vendar se je vrnil z željo, da bi vam pomagal poiskati vaš najljubši košček na Zemlji. Od nekdaj je strastni popotnik, našo oblo je prepotoval po dolgem in počez.

Poln novega elana in želje, da vam pokaže še kakšno novo pustolovščino, je za letos pripravil posebno presenečenje.

Janez bo vaš popotniški svetovalec, nastopal bo tudi na počitniških Kompasovih klubih.

Skupaj z animatorji v klubih ustvarja in sodeluje pri zabavnih igrah za otroke: iskanje zaklada, pobarvanke, lutkarije, detektivske igre, ples, ustvarjanje, kvizi in še in še drugih zabavnih iger.

 

Ne zamudite ga: z vami bo tudi v Planici

Janez je vedno rad v družbi vrhunskih športnikov, najbolj domače pa se počuti med razgretimi navijači. Zato ni čudno, da se tudi on najbolj veseli največjega športnega dogodka pri nas: na finalu smučarskih skokov v Planici bo skupaj z vami navijal za naše zlate orle.

Kompasov Janez, Kompas | Foto: Turistična agencija Kompas je tradicionalno povezana s slovenskim športom in je že več kot 30 let zvesti podpornik smučarskih skokov in poletov v Planici.

Kompas je uradni prodajalec vstopnic za planiški praznik, svoje spoštovanje in poklon slovenskim orlom ter vsem skakalnim junakom bi rad skupaj z vami izkazal tudi letos.

Pohitite in si pravočasno zagotovite vstopnice za Planico. Do 5. 3. 2017 jih lahko kupite v predprodaji, in sicer z 20-odstotnim popustom.

Informacije in rezervacije: poslovalnice Kompas in M holidays, 01 2006 111, www.kompas.si.

 

Ne spreglejte