Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2012,
20.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2012, 20.55

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Po prve zavoje na slovenska smučišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ta konec tedna se obeta nova pošiljka snega, številna slovenska smučišča pa prav te dni odpirajo svoje proge. Izkoristite zimsko idilo in jih obiščite.

Prvi decembrski teden smo preživeli v znamenju prižiga lučk v večjih slovenskih mestih, oživele so stojnice s kuhanim vinom in ponudbo prazničnih darilc, prvič letos pa je tudi ostro zadišalo po snegu, saj je ta v začetku tedna dodobra pobelil našo deželo. Že za ta konec tedna meteorologi napovedujejo nove snežne padavine, česar se vozniki ne veselijo najbolj.

Zato pa so nad vremensko napovedjo toliko bolj navdušeni delavci na slovenskih smučiščih. Ta konec tedna sezono odpira večina smučišč, zato predlagamo, da izberete eno in na njem preživite prve letošnje smučarske trenutke. Rogla Smučišče Rogla bo svoje strmine krstilo v petek, ker pa snega še ni dovolj, v prvem obratovalnem koncu tedna še ne bodo delovale vse naprave. Tako bosta danes obratovali vlečnici Uniorček 1 in 2 ter štirisedežnica Planja, že v soboto pa bo prve smučarje popeljala tudi vlečnica Košuta. Naprave bodo obratovale med 9. in 16. uro, zaradi omejenih smučarskih površin pa bo veljala enotna cena vozovnice – 15 evrov za odrasle in 10 evrov za otroke. Na Rogli so že urejene vse tekaške proge, sezona nočne smuke pa se bo začela v četrtek, 20. decembra.

Krvavec Tudi na Krvavcu so že pripravljeni na prve smučarje. V petek bosta za obratovanje pripravljeni štirisedežnica Tiha dolina in vlečnica Luža, odprte pa bodo proge 1, 2 in 6. Rekreacijsko-turistični center obljublja, da bodo njegovi delavci v prihodnjih dneh izkoristili ugodne pogoje za izdelavo dodatnega umetnega snega in v čim krajšem času odprli še druge proge. Zaradi zmanjšanega obsega delovanja bodo ugodnejše tudi smučarske vozovnice. V petek bo na dan obiska dnevna smučarska vozovnica za odrasle stala 23 evrov, za otroke 14 evrov, v soboto, ob dodatno odprtih smučarskih površinah, bo dnevna smučarska vozovnica za odrasle stala 26 evrov in za otroke 14,50 evra. Kranjska Gora Vlečnico Mojca bodo v Kranjski Gori odprli v soboto, 8. decembra. Proge so zasnežili z umetnim snegom, računajo pa tudi na naravnega. Na dan odprtja smučišča bodo za smučarske vozovnice ponudili 15-odstotni popust.

Vogel Tudi na Vogli bodo 7. decembra prvič v letošnji sezoni zagnali sedežnico Brunarica in vlečnico Storeč. Prve smučarje in deskarje že pričakuje pol metra debela snežna odeja, smučišče pa vabi tudi z brezplačno smučarsko karto. Plačati je treba le povratno vozovnico za vožnjo z nihalko na Vogel. Cerkno, Pohorje in Kanin Na smučišču Cerkno smučarsko sezono začenjajo v nedeljo, na Areškem Pohorju pa predvidevajo, da bodo naprave zagnali že danes. Na Pohorju sicer gondola obratuje vsak dan, vsako polno uro, med 8. in 20. uro. S smučišča Kanin, povezanega z italijanskim smučarskim središčem Sella Nevea, še niso sporočili, kdaj bodo zagnali svoje naprave.

Ne spreglejte