SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Varno do sanjskih počitnic v zadnjem hipu

4

termometer

Še vedno ne veste, kam bi odpotovali na dopust? Nič za to, z nekaj kliki lahko odpotujete kadarkoli in kamorkoli.

V zadnjih letih se je način izbire in rezervacije lokacije za naše počitnice močno spremenil. Ljudje se večinoma nagibajo k spletnemu rezerviranju počitnic, vedno bolj pogosto pa se odločajo tudi za počitnice v zadnjem hipu.

Pozno odločitev za počitnice pogojujeta predvsem dva dejavnika: iskanje najugodnejših turističnih aranžmajev in v zadnjih letih tudi negotovost glede družinskih financ – zaradi nestabilnih razmer v službi vedno več ljudi z odločitvijo za dopust čaka do zadnjega trenutka.

Hkrati pa se z leti povečuje spoznanje, da je spletno nakupovanje priročno, saj lahko le z nekaj kliki najdemo najugodnejšo ponudbo in opravimo nakup z enega mesta. Ponudba prek spleta je raznovrstna in nam omogoča izbiro tako med cenovno ugodnimi aranžmaji kot tudi med različnimi doživetji in vrstami počitnic. Izbirate lahko med ponudbo domačih turističnih agencij in jih z nekaj kliki čisto preprosto primerjate s ponudbo tujih. V hipu lahko preberete mnenja preostalih uporabnikov, sproti raziskujete še lepote izbrane destinacije in preverite mnenja ter napotke različnih blogerjev. Enkrat, ko izberete pravega ponudnika, pa je nadaljevanje hitro in predvsem brez stresa.

Kako lahko poskrbimo za varen nakup počitnic prek spleta?

Danes je na voljo veliko varnostnih mehanizmov, kot je MasterCard SecureCode, ki nam omogočajo varno spletno plačevanje. Za večjo varnost pa lahko veliko naredimo tudi sami:

- Izdelke in storitve kupujte samo pri podjetjih, ki jih poznate in za katera ste prepričani, da so zakonita, saj jim boste posredovali zaupne podatke, kot so ime, številka plačilne kartice, naslov in telefonska številka.

- Kadarkoli posredujete številko plačilne kartice v spletnem okolju, preverite varnost, ki jo zagotavlja povezava. Pri večini spletnih brskalnikov se pojavi posebna ikona – ključ ali ključavnica, ki nakazujeta, da je spletna stran varna. Večina spletnih trgovin uporabnikom zagotavlja tudi informacije o varnostnih sistemih, ki jih stran uporablja.

- Natisnite vse informacije o spletni transakciji in jih hranite kot referenco.

- Ne pošiljate številke bančnega računa ali drugih informacij o osebnih financah po e-pošti.

- Prepričajte se, da imate vse informacije o izdelku/storitvi, ki ga/jo kupujete – datum dobave, garancijo, odpoved rezervacije in kontaktno številko podjetja.

- Posredujte podrobnejše informacije o svoji kreditni kartici le, če ste sami začeli spletno transakcijo.

- Nikdar ne posredujte informacij o PIN-kodi ali drugih geslih in nikdar ne uporabljajte PIN-kode kot geslo.

- Na računalniku imejte nameščene zaščitne ukrepe, ki skrbijo za varnost našega računalnika, kot so požarni zid in podobno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin