Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 12. 2013,
14.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

izlet Portorož

Torek, 24. 12. 2013, 14.11

6 let, 6 mesecev

V Portorož na zdravico z mehurčki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med zimskimi prazniki se oči ne bleščijo le zaradi lučk, ampak tudi zaradi mehurčkov v kozarcu. Tako razmišljajo tudi v Portorožu.

Zakaj tja? Zimzeleni Portorož je najživahnejša točka na naši obali tudi pozimi, saj tako Slovenci kot sosedje praznike radi preživijo na Obali. Dodaten razlog je tudi bogata ponudba decembrskih prireditev v središču Portoroža, ki so jih tudi letos združili pod skupnim imenom Vse sladkosti življenja.

Med njimi sta najslajši zagotovo božično-novoletna tržnica z oljčnimi olji, marmeladami in drugimi dobrotami ter festival penin, ki ga po lanskem uspešnem štartu letos prirejajo drugič.

Zakaj zdaj? Pestro je vsak konec tedna, to soboto pa bo peneči festival doživel svoj vrhunec. Penine in spremljavo v obliki sladic obljubljajo v vseh portoroških lokalih, v parku hotela Kempinski Palace pa bodo slovenski vinski vitezi ob koncertu najlepših opernih arij razglasili najboljše penine Portoroža – da boste vedeli, s čim nazdraviti ob vstopu v leto 2014. Nočno nebo bo medtem razsvetlil spust 1000 lampijonov, za hudomušni vložek pa bo poskrbel pihalni orkester v spremstvu Božičkov.

Peneče veselje se bo sicer nadaljevalo tudi v nedeljo, najbolj vzdržljivi pa boste lahko nazdravili tudi na prvi januarski dan.

Kaj se pije in za koliko? Na festivalu penin sodeluje 12 peničarjev, ki predstavljajo prek 35 penečih vin. Poleg enega hrvaškega predstavnika, kleti Misal iz Poreča, sodeluje še 11 slovenskih proizvajalcev: Vinakoper, P&F Jeruzalem Ormož, Vinarstvo Rebula iz Komna, Kmetija Štanfel iz Kojskega, Vina Sanabor iz Štanjela, Posestvo Klenar iz Škofij, Agroind Vipava, Vinska klet Goriška Brda, Vinakras, Vinarstvo Štoka iz Dutovelj in Vinska klet Mastnak iz Sevnice.

Vstop na festival je brezplačen, s kavcijo v višini 5 evrov pa dobite kozarec za degustacijo penin. Kavcijo z vračilom kozarca dobite nazaj, seveda pa lahko kozarec obdržite kot spomin.

Ne spreglejte