Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2014,
19.36

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kranj koncert nastop program

Četrtek, 24. 7. 2014, 19.36

5 mesecev, 1 teden

V Kranj, kjer čaka Kranfest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ta konec tedna se bodo na Gorenjskem veselili že 32. Kranjske noči, veselice, ki je prerasla v zabavo, ki ji na Gorenjskem ni para.

Kranj vabi na Kranfest Ta konec tedna bo gorenjska prestolnica zaživela v lučeh, v Kranju bo dogajanje na številnih odrih, podnevi in zvečer bo življenje v Gorenjski prestolnici podrejeno zabavi, športu in kulturi. Kranfest se je začel pred davnimi 32 leti, ko se je odvila prva Kranjska noč, večer zabave pa se je razvil v festival, ki v mesto prinaša domače in tuje umetnike, glasbenike in kulturnike ter postreže z vsem: od gledaliških uprizoritev do rockerskih trenutkov.

Letošnji Kranfest se bo odvijal na 11 lokacijah, v mestu bodo nastopali Omar Naber, Novi Fosili, Rok'n'Band, Gašperji, Stari mački, Tinkara Kovač, Alya, Hamo & Tribute To Love, Dan D, Big Foot Mama, Pihalni orkester MOK, številne klape, ki bodo pričarale večer tovrstnega petja, v spremljevalnem programu bodo mesto obiskali še junaki improlige, Cubanerosi in stand-up komiki. Spregledati ne smemo niti državnega prvenstva v odbojki na mivki, otroških igralnic in ustvarjalnih delavnic in sejma domače in umetnostne obrti.

V Kranju nekaj za vsakogar A da ne bo kdo pomislil, da imajo v Kranju le Kranfest. Daleč od tega. V Kranju se kaj zanimivega dogaja vsak mesec. Ne mine mesec, da si ne bi mogli ogledati te ali one prireditve, mesto nad Savo in Kokro pa še kako spoštuje svojo tradicijo, tradicijo ljudi, ki so v njem živeli in ustvarjali, in tradicijo kulture. Vsako leto v Kranj pridejo številni oboževalci gledaliških desk, da si ogledajo Teden slovenske drame, z oživitvijo starega mestnega jedra pa se je v Kranju začelo dogajati na številnih prizoriščih.

Mesto je dobilo pokrit amfiteater ob starem gradu Khislstein, v katerem vsak teden v poletnem času poskrbijo za koncertno in gledališko dogajanje, tukaj so še festival Carniola in letos že minuli Teden mladih, Mednarodni festival lajnarjev. Kranj živi s športnimi prireditvami, po novem lahko uživate v kinu pod zvezdami ali pa se odpravite kam v bližnjo okolico mesta, kjer je turističnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti na pretek.

Ne spreglejte