Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
11.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor turizem Štajerska

Petek, 6. 9. 2013, 11.49

6 let, 7 mesecev

Tudi Maribor ima svojo turistično kartico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Mariboru so ta teden uvedli turistično kartico Maribor City Card, ki gostom zagotavlja ugodnejši obisk mesta ob Dravi.

Od 3. septembra je obiskovalcem Maribora in turistične destinacije Maribor - Pohorje na voljo turistična kartica Maribor City Card, ki omogoča uveljavljanje brezplačnih storitev in popustov na področju turistične, kulturne, gostinske in druge ponudbe v Mariboru in okolici.

Po besedah direktorice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Janje Viher želijo z njo izboljšati turistično ponudbo in doseči, da bi obiskovalci dlje ostali v mestu. "Naš cilj je, da obiskovalec obišče in vidi čim več. Želimo si, da bi bila ta kartica eden od motivov, da obiskovalec preživi več časa pri nas," pa je povedal vodja projekta Milan Razdevšek.

Od kulture in akvarija do vina in hrane V pilotnem obdobju je v ponudbo turistične kartice vključenih 14 turističnih in drugih ponudnikov z 22 storitvami, v prihodnje pa bi jih radi vključili še več. Kartica med drugim omogoča prost vstop v več muzejev, umetnostno galerijo, akvarij-terarij in brezplačno vožnjo z avtobusom iz centra Maribora do vznožja Pohorja. Prav tako je mogoče z njo uveljavljati popuste za koncerte in lutkovne predstave, parkiranje v garažni hiši, vožnje z ladjico in turističnim vlakcem, obisk kopališč in ponudbo v nekaterih restavracijah.

Na voljo so tri različice turistične kartice, ki se med seboj razlikujejo glede na dolžino trajanja (24, 48 in 72 ur) in obseg ponudbe. Največ ponudbe in ugodnosti zajema 72-urna kartica, s katero je moč prihraniti tudi do 65 evrov. Kartice so naprodaj v Turistično-informacijskem centru (TIC) Maribor in na spletni strani www.mariborcitycard.si, pri čemer je uporabnikom ob klasični plastični kartici na voljo tudi mobilna različica. Cene kartic se gibajo od sedem do 13 evrov za odrasle ter od pet do 10 evrov za otroke.

Ne spreglejte