Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2015,
13.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

plaža morje dopust trik

Sreda, 15. 7. 2015, 13.15

6 let, 7 mesecev

Triki, ki vam bodo prišli prav na plaži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ste eden tistih dopustnikov, ki ga tudi na oddihu ob živce spravljajo malenkosti, kot so mivka v čevljih, voda v ušesih, strgane japonke in tatovi, ki prežijo na vašo denarnico, medtem ko plavate?

Zbrali smo nekaj rešitev za majhne in malo večje tegobe, ki jih s seboj prinese težko pričakovan dopust. Da bi ta minil karseda mirno, si velja zapomniti spodnje trike za srečneže, ki bodo delovno mesto za nekaj dni zamenjali s plažo – pa čeprav peščeno.

Koliko japonk ste uničili to poletje? Ne glede na cenovni razred teh priljubljenih natikačev se lahko hitro zgodi, da del gumijastega paščka odstopi od mehkejšega podplata. Težavo lahko rešite tako, da na spodnji strani japonke, kjer je pripet pašček, podstavite še nekoliko večji razširjen del, ki bo poskrbel, da guma ne pade skozi podplat. Za to lahko uporabite plosko plastično zanko, ki jo navadno uporabljamo pri gospodinjstvu, na primer za zapiranje vrečke s kruhom. Uporabite lahko celo sponko za papir ali podložko, ki jo sicer uporabljamo pri privijanju matic.

Na peščeno plažo z rjuho? Zakaj pa ne. Peščene plaže so na fotografijah morda res videti čudovito, a mivka hitro zaide tudi tja, kjer je ne želite. Namesto brisače si lahko razgrnete rjuho z elastičnimi robovi, ki jih zataknete za torbe in druge pripomočke ter naredite nekakšno ogrado, kamor stopite, potem ko si stresete mivko z nog.

Otroški puder v prahu za odstranjevanje mivke Puder v prahu se je že večkrat izkazal za odličen pripomoček – tudi kadar se mivka prime na kožo, ki ste jo prej namazali s kremo za sončenje. Na kožo posujte nekaj pudra v prahu in mivka bo odstopila.

Če ne gre brez mobilnega telefona, naj vsaj ostane suh Če narava vašega dela ali stopnja moderne fobije od vas zahteva, da ste s svetom povezani tudi na dopustu, poskrbite, da po oddihu ne bo treba kupovati novega mobilnika. Zanj si lahko omislite vodoodporni ovitek, ki verjetno ne bo poceni, če vam je vseeno, kaj si misli neznanec na sosednji brisači, pa ga lahko pospravite v plastično vrečko za večkratno zapiranje (ziplock). Tako bo varen pred vodo pa tudi pred mivko in prašnimi delci, ki lahko zaidejo v odprtine za polnjenje ali opraskajo ekran. In, ja, večina pametnih telefonov bo na dotik delovala tudi čez vrečko.

Voda v ušesih? Če imate po osvežilnem skoku v vodo občutek, da vam odmeva v glavi, saj vam je v ušesih ostala voda, jo lahko sprostite tako, da napihnete gumijast balon. Seveda lahko tudi stresete z glavo ali skačete po eni nogi.

Kam pred tatovi skriti vredne predmete? Saj veste, priložnost dela tatu, zato vrednih predmetov nikar ne nosite na plažo. Zlatnini se odpovejte, tisti, ki pa morate imeti pri sebi denar, dokumente, mobilnik ali ključe, jih, preden greste v vodo in svoje stvari pustite same na obali, dobro skrijte pod brisačo ali kakšen kamen.

Lahko jih spravite v čevlje ali pa že doma očistite prazno embalažo kreme za sončenje in stvari spravite kar vanjo. Ta trik se je zadnje leto sicer precej razširil in verjetno postal znan tudi izkušenim tatovom, na družbenih omrežjih pa se je že pojavil nov, nekoliko smešen in ekstremen, pa vendar. Neka turistka, ki je dopustovala z otrokom, svoje vrednosti skriva kar v (čisto) pleničko – do zdaj je ni odnesel še nihče.

Ne spreglejte