Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
15.12

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Slovenske železnice.

Foto: Thinkstock, Ana Kovač in Bor Slana.

Natisni članek

advertorial vlak železnice silvestrovanje novo leto

Torek, 19. 12. 2017, 15.12

2 meseca

Top 5 destinacij za silvestrovo

Vsebino omogočajo Slovenske železnice.

Foto: Thinkstock, Ana Kovač in Bor Slana.

Eno najpogostejših vprašanj decembra je, kje boste preživeli silvestrovo. Če na to vprašanje še nimate odgovora, vam ponujamo nekaj priročnih in udobnih predlogov, kje vse lahko pričakate novo leto.

V mestih po vsej Evropi že vse od začetka decembra, ponekod še od prej "živijo" nešteti božični sejmi, ki vabijo k pohajkovanju, druženju in uživanju. In najboljše: vse sejme lahko obiščete z vlakom!

Z vlakom lahko odpotujete tudi na silvestrske dogodke v evropska mesta.

Novo leto v Budimpešti | Foto: Novo leto v Budimpešti

Do nekaterih mest so na voljo vozovnice iz Ljubljane že od devet evrov naprej. Njihovo število je omejeno, zato vam priporočamo, da si jih kupite v predprodaji.

Več informacij o prazničnih doživetjih in novem voznem redu lahko dobite na spletni strani www.slo-zeleznice.si, na vseh prodajnih mestih Slovenskih železnic, v infocentrih v Mariboru, Celju, Ljubljani in Kopru, po e-pošti potnik.info@slo-zeleznice.si ali na plačljivi tel. št. 1999.

Top 5 last minute žurerskih silvestrskih prestolnic že od devet evrov

Naj se novoletno rajanje začne že na poti. Skupaj z družino, prijatelji ali boljšo polovico se podajte v bližnje evropske prestolnice in tam dočakajte novo leto. Preverite izbiro nizkocenovnih vozovnic Slovenskih železnic za destinacije, kjer lahko doživete nepozaben vstop v leto 2018!


1. BEOGRAD, SRBIJA

Srbska prestolnica je za novo leto zagotovo eno najbolj vročih mest, kjer se bo žuralo do jutra in še dlje. Če vam gredo balkanski ritmi hitro v ušesa in bi radi razmigali svoje boke, je Beograd pravo mesto za vas. Ob nori zabavi s trobentači boste še dobro jedli in pili – pripravite prostor za odlično meso na žaru in močno rakijo!

Srbsko glavno mesto je vsekakor ena najbolj priljubljenih novoletnih destinacij pri Slovencih. V eni najbolj žurerskih evropskih prestolnic je pravzaprav vsaka izbira silvestrovanja prava, pa naj bo to v kateri od njihovih številnih restavracij, "kafan" in splavov ali pa na prostem. Če se boste odločili za zadnjo možnost, sta osrednji prizorišči Trg republike in trg pred narodno skupščino.

Beograd | Foto:

Vozovnice iz Ljubljane do Budimpešte so na voljo že od 29 evrov.

2. PRAGA, ČEŠKA

V enem najlepših mest na svetu boste pili tudi eno najcenejših piv v Evropi, kar sta le dva razloga, da je češka prestolnica ena najpriljubljenejših destinacij za najboljši novoletni žur. Če si želite zabave do jutranjih ur, zavijte v staro mesto, če ste za bolj umirjen vstop v novo leto, pa si poiščite hotel na zahodnem bregu Donave.

Tu boste dobili tudi najboljši pogled na ognjemet na Starem mestnem trgu in Vaclovem trgu. Praga bo za novo leto polna žurerjev, ki bodo ob vstopu v novo leto razbijali šampanjce po vseh glavnih ulicah in trgih, barih in restavracijah.

Pravljično vzdušje v češki prestolnici se je letos začelo 2. decembra in bo trajalo vse do 6. januarja. Glavni prizorišči božične pravljice bosta Stari mestni trg (Staroměstské náměstí) in Vaclov trg (Václavské náměstí), božični sejmi pa bodo potekali tudi na drugih lokacijah v srednjeveškem mestnem jedru.

Praga | Foto:

Praga je odlična novoletna destinacija za vse, željne zabave. Glavno mesto Češke z množico restavracij, pivnic in barov vse leto slovi kot prestolnica zabave, vrhunec pa doživi prav na silvestrovo. Osrednji mestni silvestrski točki sta Stari mestni trg (Staroměstské náměstí) in Venčeslavov trg (Václavské náměstí), zelo priljubljena pa so v Pragi silvestrovanja na ladjah, ki plujejo po Vltavi in se opolnoči ustavijo v bližini Karlovega mosta, kjer lahko na palubi nemoteno uživate v razgledu na ognjemet.

Vozovnice iz Ljubljane do Prage so na voljo že od 39 evrov.

3. DUNAJ, AVSTRIJA

Dunaj, prestolnica Avstrije, mesto s pestro zgodovino, ki leži na lepi modri Donavi. Že zdavnaj je minil čas starega Dunaja s kongresi, kočijaži, zabavami in kralji valčkov "mesta mojih sanj", sijaja cesarstva. Ostali pa so lepota mesta, ljubeznivo prebivalstvo, kulturno ozračje… Vstopite v leto 2018 na dunajskih ulicah.

Nekoč središče imperija in mesto, ki so ga vzljubili intelektualci in umetniki, je morda najlepše evropsko mesto, kjer lahko pričakate novo leto. Najbolj znana zabava v mestu poteka v veliki plesni dvorani palače Hofburg, a priložnosti za zabavo v avstrijski prestolnici je še mnogo več. Priljubljeni božični sejmi se za novo leto spremenijo v plesišča z DJ-ji in koncertne odre. Zabava se začne že ob dveh popoldne in traja vse do jutranjih ur. Ob skodelicah kuhanega vina vas bo navdušil spektakularen polnočni ognjemet nad dunajskim Praterjem. Na prvi novoletni dan se pridružite množici pred mestno hišo in si na velikem platnu oglejte tradicionalni koncert dunajske filharmonije.

Za vozovnico iz Ljubljane do Dunaja boste odrasli odšteli 29 evrov.

dUNAJ | Foto:

4. BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA

Budimpešta, kraljica Donave, še posebej zaživi prav za silvestrovo, ko mesto sedmih mostov zažari v tisočerih novoletnih lučeh in številnih ognjemetih. Prestolnica zabave za mlade stopa ob bok žurerskima Pragi in Bratislavi. Klubi v mestu ponujajo izjemno zabavo, cene pijač pa so prijazne do žepov. K temu prištejte še odlično madžarsko kulinariko in dobili ste recept za nepozabne spomine. 

Prestolnica Madžarske je veličastno mesto ob bregovih Donave, polno mostov, ki jo povezujejo. Opera, parlament in kraljeva palača so samo nekateri od utrinkov iz bogate izložbe Budimpešte, res nepozabnega mesta. Po celodnevnem sprehodu se vam bo zvečer prilegla večerja v tradicionalni madžarski gostilni – čardi – s cigansko glasbo in plesom, ki vas bo prebudil in napolnil z novo močjo.

Več informacij o mestu čard poglejte na tej povezavi.

Vozovnice iz Ljubljane do Budimpešte so na voljo že od devet evrov.

Budimpešta | Foto:

5. ZÜRICH, ŠVICA

Vrhunec novega leta v Zürichu v Švici bo silvestrovanje ob jezeru, kjer se vsako leto zabava več sto tisoč ljudi. Stojnice s pijačo in hrano, bari, koncerti in nastopi DJ-jev ter petnajstminutni ognjemet ustvarijo pravi festivalski ambient. Zabava se začne ob 20. uri in traja do 4. ure zjutraj, ko bodo s prizorišč odpeljali zadnji vlaki, tramvaji in avtobusi.

Za vozovnico iz Ljubljane do Züricha boste odrasli odšteli 29 evrov.

Zurich | Foto:


Pestro bo tudi v slovenskih mestih

Kaj se bo dogajalo v slovenskih mestih?

Decembrska praznovanja bodo tudi na poteh po Sloveniji še udobnejša, saj bodo Slovenske železnice v tem času okrepile kapacitete vlakov, med 17. decembrom in 1. januarjem pa bosta med Ljubljano in Mariborom vozila dva dodatna nočna vlaka v vsako smer, so napovedali pri Slovenskih železnicah.

Ognjemet Ljubljana | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

LJUBLJANA

Silvestrski program na Mestnem trgu bo tradicionalno namenjen generaciji srednjih let. Nastopili bodo Oto Pestner, Alfi Nipič, Manca Špik in Substituti. Na Pogačarjevem trgu bosta nastopila Ansambel France Poljanšek in skupina Krila, na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, na Kongresnem trgu pa bodo nastopili Nuša Derenda, Alenka Godec, Jan Plestenjak in Gadi.

ognjemet | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

MARIBOR

Na Trgu Leona Štuklja bodo od 22. do 4. ure zbrane zabavali Karneval band in MI2. Silvestrovanje v Mariboru je edinstveno doživetje v starem mestnem jedru z najdaljšo tradicijo v vsej Sloveniji. Za odlično zabavo večtisočglave množice na zelo priljubljenem silvestrovanju bodo letos poskrbeli Tanja Žagar & Avantura in The Rocktors.

maribor | Foto:

Ne spreglejte