Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2019,
4.06

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

avtobus vinska cesta Štajerska

Četrtek, 26. 9. 2019, 4.06

4 leta, 7 mesecev

Na Štajerskem bo zaživela "vinska" avtobusna linija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Špičnik | Foto Rok Breznik (www.slovenia.info)

Foto: Rok Breznik (www.slovenia.info)

Ta konec tedna bo iz Maribora začel voziti poseben avtobus, ki bo izletnike popeljal na vinsko cesto v Kungoti, brezplačno pa bo mogoče s seboj vzeti tudi kolo.

Večkrat smo že tarnali, da turizem na vinskih cestah slovenske Štajerske močno zaostaja za avstrijsko stranjo, zdaj pa je prispela novica o dobrodošli novosti, ki jo uvajajo v Občini Kungota – ob jesenskih koncih tedna bo na tamkajšnjo vinsko cesto iz Maribora vozil poseben avtobus.

"Z glavne avtobusne postaje v Mariboru bo čez Kungoto, Plač in Svečino do Jurija ter nazaj vozil manjši avtobus s prikolico za kolesa," so sporočili iz javnega podjetja Marprom. Prvič bodo linijo vzpostavili ta konec tedna, 28. in 29. septembra, nato pa ob suhem vremenu vse konce tedna do 20. oktobra. Če bodo vremenske razmere ugodne, pa bo avtobusna linija obratovala vse do 10. novembra, so dodali.

Če bo jesen radodarna z lepim vremenom, bo avtobus vozil vse do martinovega. | Foto: Getty Images Če bo jesen radodarna z lepim vremenom, bo avtobus vozil vse do martinovega. Foto: Getty Images

V vinske kleti brez avtomobila

Z avtobusnimi prevozi, ki jih sofinancira Občina Kungota, želijo spodbuditi obisk tamkajšnje vinske ceste in, jasno, ponudnikov jedače in pijače. Ne nazadnje gre za kraje, ki se lahko pohvalijo z nekaterimi najbolj znanimi štajerskimi vinskimi imeni, ki jih bo na ta način možno obiskati, ne da bi bilo treba nato sesti za volan.

Spodbuditi pa želijo tudi kolesarske izlete po vinski cesti, zato bo prevoz koles z avtobusom brezplačen, medtem ko bo cena enosmerne vozovnice za odrasle dva evra, za otroke med 6 in 15 letom pa en evro.

Preberite še:

Turistična kmetija Dreisiebner, Srce med vinogradi, Špičnik
Trendi Kako je nastalo znamenito Srce med vinogradi? #intervju
Ne spreglejte