Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2016,
16.23

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Foto: avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Natisni članek

smučanje Avstrija advertorial zima počitnice zimska rekreacija

Četrtek, 10. 11. 2016, 16.23

2 meseca, 2 tedna

Pozabite na smučanje sredi dneva. Zdaj je v trendu sončni vzhod na smučeh.

Vsebino omogoča avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Foto: avstrijska nacionalna turistična organizacija Österreich Werbung

Avstrija smučanje | Foto Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Za večino zimskih gostov v Avstriji predstavlja smučanje nepogrešljiv del počitnic. Vedno znova jih prepričajo odlično urejena smučišča ter sodobne in udobne žičniške naprave.

Čarobne preproge, snežni parki in dolge proge v dolino poskrbijo za neponovljive smučarske užitke za vso družino. Tudi letos so avstrijska smučišča, ki med slovenskimi rekreativnimi smučarji uživajo izjemno velik ugled, obogatila svojo ponudbo. Poskrbite, da bo letošnji smučarski oddih nekaj res posebnega.

Iščete popolnost? Obiščite avstrijski raj za smučarje.

Obsežna ponudba nastanitev, tako za profesionalne športnike kot tudi za rekreativne smučarje vseh starosti, ter odlična kulinarika, ki jo zaznamujejo vplivi alpske regije, zaokrožujejo popolne smučarske počitnice v Avstriji

Ste že slišali za nove trende v smučanju?

Avstrija smučanje | Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Ko se odpravljate na smučanje, ponavadi nimate v mislih smuke sredi noči, ampak prav smučanje v zgodnjih jutranjih urah, skoraj nočnih urah, vas lahko razveseli z nepozabnimi trenutki na snegu.

"Early morning skiing" oziroma smučanje ob sončnem vzhodu omogoča gostom, da se navsezgodaj zjutraj spustijo po sveže pripravljenih progah in v nedotaknjen sneg zarišejo prve sledi.

 Kam po nova zimska doživetja?

Najdaljša dolinska proga

Avstrija smučanje | Foto: Schultz Gruppe Foto: Schultz Gruppe

Gostje v predarlskem Montafonu se lahko odpravijo na jutranji smučarski izlet, na katerem lahko preizkusijo dolinsko progo HochjochTotale, uživajo ob odličnem gorskem zajtrku in se spustijo po sveže pripravljenih progah, ki čakajo prav nanje.

S Franzem Klammerjem

Avstrija smučanje | Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Zimski navdušenci, ki se odločijo za Early Morning Skiing v koroškem Bad Kleinkirchheimu, doživijo prve sončne žarke na smučarski progi skupaj z legendarnim avstrijskim smučarjem, sicer pa domačinom Franzem Klammerjem, in se zatem okrepčajo še z bogatim zajtrkom.

Pred petelini

Avstrija smučanje | Foto: Österreich Werbung / Erber Foto: Österreich Werbung / Erber

Še preden se zasliši prvo petelinje petje, se gostje v salzburškem kraju Großarl že podajo proti gondoli, da v sklopu ponudbe Skikeriki v celoti izkusijo še nedotaknjena smučarska pobočja.

Nove proge in nekaj za ljubitelje adrenalina

Zimski raj na višini 1.763 metrov

Potem ko so v smučarskem središču Turracher Höhe prejšnje leto odprli novo sedežnico Schafalmbahn, so letos dokončali še zadnjo od štirih novih smučarskih prog.  

Avstrija smučanje | Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller Foto: Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Grbine in skakalnice

Vam preprosto vijuganje po smučišču ni dovolj?

Zimske športne navdušence, ki iščejo popestritev in nove izzive, pričakujejo vrhunske proge na smučiščih Hochkar in Lackenhof na gori Ötscher v Spodnji Avstriji. Privoščite si spust po snežnem parku z grbinami, skakalnicami in drugimi snežnimi objekti.   

Avstrija smučanje | Foto: Österreich Werbung / Wolfgang Zajc Foto: Österreich Werbung / Wolfgang Zajc

30 kilometrov smučanja po sveže zapadlem snegu

Pravi naslov za privržence adrenalinskih smučarskih užitkov je Freesports Arena Dachstein Krippenstein v Zgornji Avstriji, kjer lahko v spremstvu izkušenih in usposobljenih smučarskih vodnikov odkrivajo obsežne predele, namenjene smučanju po "celcu". Na voljo je kar 30 kilometrov prog.

Avstrija smučanje | Foto: Zillertal / Wörgötter & friends Foto: Zillertal / Wörgötter & friends

Snežna kolesa

Na salzburškem smučišču Obertauern lahko preizkusite priljubljena snežna kolesa in z njimi osvajate zasnežena pobočja.

Ne spreglejte: Specialna olimpijada

Od 14. do 25. marca 2017 bo v štajerskih regijah Schladming-Dachstein, Ramsau am Dachstein in Gradec potekala Specialna olimpijada, ki bo privabila športnike ter obiskovalce z vseh koncev sveta.

 

Adventni čas v Salzburgu in Gradcu

božič adventni sejem gradec avtrija | Foto: Graz Tourismus / Tom Lamm Foto: Graz Tourismus / Tom Lamm

Salzburg je svetovno znan kot rojstno mesto Wolfganga Amadeusa Mozarta in kot oder Salzburških slavnostnih iger. Pozimi obiskovalce z vsega sveta privabljajo tradicionalni božični sejmi, imenovani Christkindlmarkt, praznična glasba in odlična smučarska območja.

Staro mestno jedro Gradca vabi s štirinajstimi skrbno oblikovanimi adventnimi in božičnimi sejmi z božičnimi in drugimi izdelki umetne obrti. Eden od vrhuncev letošnjega adventa bo ponovno božični sejem Aufsteirern na Grajskem hribu. Božični sejem Christkindlmarkt na Glavnem trgu bo postregel s številnimi kulinaričnimi dobrotami, pred Mestno hišo pa bo postavljen tudi otroški vrtiljak.

Vsi sejmi so zlahka dosegljivi peš. Privoščite si dve nočitvi v hotelu po vaši izbiri in se podajte na odkrivanje številnih božičnih tržnic v starem mestnem jedru.

 

Ne spreglejte