Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 2. 2015,
15.14

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

turizem Ljubljana seznam destinacija

Sreda, 25. 2. 2015, 15.14

5 let

"Slovenija je nova Hrvaška"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Business Insider je objavil seznam destinacij, ki jih je treba obiskati v letošnjem letu. Med njimi se je znašla tudi naša država.

"Ljubljana, Slovenija, je nova Hrvaška," je nenavadni naslov, s katerim je ameriški spletni portal Business Insider pojasnil odločitev, da med 23 destinacij, ki jih je treba letos nujno obiskati, uvrsti našo deželo. "Slovenije, majhne države, stisnjene med Italijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo, turisti še niso odkrili," se začne hvalospev, pa tudi udarec turističnim delavcem, ki se radi pohvalijo, da obisk tujih gostov v naši državi vztrajno raste.

Ena najcenejših evropskih destinacij? "To je prelepa država z odlično hrano, zgodovinskimi mesti in osupljivo pokrajino, pa tudi ena najcenejših držav v Evropi," so pojasnili in tudi samo Ljubljano opisali kot eno najcenejših evropskih prestolnic. "Je ena najbolj podcenjenih destinacij v Evropi s slikovitim starim mestnim jedrom, čudovitimi mostovi, ki vodijo čez Ljubljanico, in starim gradom, ki se vzpenja nad mestom." Zakaj naj bi bila Ljubljana oziroma Slovenija naslednja Hrvaška oziroma kaj naj bi to pomenilo, ne pojasnijo.

Med preostalimi 22 destinacijami, ki jih letos ne gre spregledati, so se med drugim znašle Japonska, ki bo zaradi padca vrednosti jena letos bolj ugodna kot sicer, perujska prestolnica Lima, ki se uveljavlja kot kulinarična metropola, Denver v Koloradu, ki bo privabljal s svojo toleranco do uživanja marihuane, Berlin in Pittsburgh, ki veljata za najbolj hipsterski mesti, ter Litva, po kateri bo letos menda lažje potovati, ker je uvedla evro. Za povrh pa so na ta precej nejasni seznam s še bolj nejasnimi utemeljitvami kot top destinacijo uvrstili še križarjenja po evropskih in drugih rekah.

Ne spreglejte