SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Singapur ima najboljše letališče na svetu

1

termometer

Letalski potniki se, kot kaže, najbolje počutijo na Daljnem vzhodu. Med desetimi najboljšimi na svetu so namreč tamkajšnja letališča zasedla kar polovico lestvice.

Skytrax, ena največjih in najpomembnejših organizacij za raziskave v letalstvu, je razglasila rezultate glasovanja za najboljša letališča na svetu, v katero je bilo vključenih več kot 12 milijonov letalskih potnikov z vsega sveta.

Najboljše evropsko letališče je v Amsterdamu Za najboljše na svetu so izbrali singapursko letališče Changi, drugo mesto je zasedlo glavno južnokorejsko letališče Incheon, tretje pa je amsterdamsko letališče Schipol, ki je s tem postalo tudi najboljše letališče v Evropi.

München ima najboljše gostinske lokale, Zürich pa najbolje ravna s prtljago Na četrtem mestu je mednarodno letališče v Hongkongu, tamkajšnji hotel Regal Airport pa je bil razglašen za najboljši letališki hotel. Peto je glavno letališče v Pekingu, šesto je letališče v Münchnu, ki je osvojilo tudi naslov za najboljšo gostinsko ponudbo, sedmo pa je letališče v Zürichu, ki po mnenju potnikov najbolje ravna s prtljago.

Potniki o ameriških letališčih nimajo dobrega mnenja Edino severnoameriško letališče med najboljšimi desetimi je vancouvrsko letališče na osmem mestu – najbolje ocenjeno letališče v ZDA, Cincinnati, se je uvrstilo šele na 30. mesto. Na koncu prve deseterice sta tokijsko letališče Haneda, ki so ga razglasili za najbolj čistega, in londonski Heathrow, ki ima po mnenju potnikov najboljše možnosti za nakupovanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin