Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2017,
11.42

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sava Turizem

Natisni članek

Sava turizem terme počitnice advertorial

Sreda, 20. 12. 2017, 11.42

2 meseca, 1 teden

Zimski oddih pri termalnih vrelcih

Vsebino omogoča Sava Turizem

December je v slovenskih termah eden najbolj vročih mesecev. Zakaj se ne bi pogreli v termalnih vrelcih?

Sava turizem | Foto:

Kratki in hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za to, da si vzamemo čas ter svojemu telesu in duši privoščimo najboljše: kopanje v toplih termalnih bazenih, čiščenje telesa v savnah, sproščanje v kopelih in na masažah, nego obraza in telesa.

Narava je bila tako radodarna, da je Slovenijo  obdarila s številnimi  dragocenimi termalnimi vrelci, ki jih skupaj s skrbno pripravljenimi programi za zdravje in dobro počutje ter neštetimi nepozabnimi doživetji v Sava Hotels & Resorts razdajajo med svoje goste. Gostje hotelske ponudbe v hotelih Sava Hotels & Resorts lahko pričakujejo nepozaben oddih.

Preživite zimo na toplem v termah

Ponudba za top zimo v termah Sava Hotels & Resorts je aktualna vso zimo do zimskih počitnic z izjemo božično-novoletnih praznikov. S šopkom kuponov za različne wellness in gostinske storitve, ki ga prejmete ob prihodu na izbrano destinacijo, je popoln oddih zagotovljen. Vsak gost namreč ob prijavi na recepciji v izbranem hotelu Sava Hotels & Resorts prejme kupone v vrednosti 50 evrov, ki prinašajo popuste na najrazličnejše storitve, od masaž, savn do kulinaričnih izdelkov.

Sava turizem | Foto:

Podarite doživetja

Ste že razmišljali, kaj bi najbližjim postavili pod novoletno jelko? Podarite jim doživetja: darilne bone za wellness ali kulinarične storitve v termah Sava Hotels & Resorts ali  kopanje (vstopnico Aquapass, ki velja za vse destinacije Sava Hotels & Resorts).

Božič v termah

božič novo leto zima | Foto:

Še je čas, da letošnji božič preživite na toplem. V termah  je še posebej čaroben. Gostje bodo v termah Sava Hotels & Resorts lahko spet našli pravi smisel mirnega božiča, saj se bodo daleč od direndaja lahko sprostili, se posvetili svojim najbližjim, spoznavali lokalne običaje, sodelovali pri božičnih okrasitvah v hotelih ter uživali v božičnih koncertih v termah in bližnji okolici.

V vseh termah otroke čaka bogat praznični animacijski program, v okviru katerega bodo izdelovali Božičkove kape, novoletne okraske in lampijončke, pekli piškote, spoznavali novoletne praznične običaje, seveda pa jih bo obiskal tudi Božiček in jih razveselil z drobnimi pozornostmi.

V številnih krajih v okolici term potekajo božično-novoletni sejmi, ki jih gostje  lahko obiščejo in tam nakupijo darilca z lokalno noto.  V nekaterih termah vas organizirano popeljejo tudi na polnočnico v bližnjo cerkev, prisluhniti pa je mogoče številnim božičnim koncertom. V času božičnih praznikov v Sava Hotels & Resorts za otroke veljajo posebne ugodnosti: dva otroka (eden do 12 in eden do šest let) bivata brezplačno.

Kulinarična ponudba

Sava turizem | Foto:

Kuharski mojstri na vseh destinacijah Sava Hotels & Resorts te dni končujejo še zadnje podrobnosti v menijih za božično večerjo in svečane silvestrske večerje.

Poleg ponudbe kulinaričnih dobrot ter lokalnih jedi, kot so bograč, prekmurska in prleška gibanica, dödoli, pereci, koline, bujta repa, potice in zavitki, v okviru redne penzionske ponudbe bodo gostje za božič in silvestrovo deležni posebnega razvajanja brbončic.

Kulinarične užitke bodo dopolnila prav posebna doživetja. Na Bledu je v ospredju čudovita in dih jemajoča narava, s katero se prepletajo vodna in wellness doživetja v Wellnessu Živa v Hotelu Golf ter sladka kulinarična doživetja v Kavarni Park – vsa seveda obogatena z najlepšimi razgledi na Blejsko jezero, otoček in grad.

Na destinacijah v termalnem delu goste navdušujejo s ponudbo, ki se tesno prepleta s čarobnim Prekmurjem, njegovimi brezkončnimi ravnicami, prav posebno energijo ter občutkom brezčasnosti in gostoljubnosti, ki sta značilna za to pokrajino. Nastanitve, vodna doživetja, wellness in zdravstveni programi, animacija ter kulinarična ponudba – prav vse omogoča gostom pristno doživetje lokalnega okolja, kulture in tradicije. Na enak način si lahko privoščijo tudi pristno in edinstveno doživetje skrivnostne in malo manj znane Prlekije.

V Termah Ptuj navdušujejo s programi za aktivno regeneracijo, s katero si gostje povrnejo ali naberejo moči za nov polet. Tam pripravljajo bogato izbiro aktivnosti za rekreacijo in sprostitev ter kulinarično ponudbo za zdravje in dobro počutje.

Bled

Foto: Turizem Bled | Foto: Turizem Bled Foto: Turizem Bled Foto: Turizem Bled

Za silvestrovo v Sava Hotelih Bled vsak izmed hotelov ponuja svoj silvestrski program:

- V Grand Hotelu Toplice bodo gostje v novo leto vstopili s svečano silvestrsko večerjo v hotelski restavraciji tik ob jezeru ter z najlepšim pogledom na Blejsko jezero, otok in grad. Za vrhunske kulinarične užitke bo poskrbel chef Simon Bertoncelj, večkrat nagrajeni kuhar in član olimpijske kuharske reprezentance Slovenije. Na prvi dan novega leta bodo gostje lahko uživali v novoletnem brunchu.

- V Hotelu Golf za silvestrovo pripravljajo svečano bife večerjo. Gostje bodo lahko zaplesali ob živi glasbi.

- V Hotelu Park bodo gostje v novo leto vstopili s svečano večerjo s sedmimi hodi in se vrteli v ritmih žive glasbe.

- Silvestrovanje za družine bo organizirano posebej, in sicer v Kavarni Park.

Terme 3000 – Moravske Toplice

V Termah 3000 – Moravske Toplice bodo gala silvestrovanje pripravili v restavraciji hotela Livada Prestige in v restavraciji hotela Ajda. Tisti, ki si želijo silvestrski večer preživeti nekoliko drugače, bodo lahko v novo leto vstopili v kopalkah ob bazenih v hotelu Ajda, kjer bo poskrbljeno tudi za hladno-topli finger food, okrepčilo po polnoči in zabavni program z DJ-jem.

Terme Ptuj

V Termah Ptuj bo gala silvestrovanje organizirano v restavraciji Grand Hotela Primus ter v klubu Gemina XIII.

Zdravilišče Radenci

Silvestrovanje v Zdravilišču Radenci bo obarvano z glasbenim programom in kulinaričnimi mojstrovinami chefa Boštjana Rožanca. Tudi v Zdravilišču Radenci bo mogoče v novo leto vstopiti v kopalkah in na bazenu – gostje bodo imeli na voljo hladno-topli bife, okrepčilo po polnoči in izbrano pijačo.

Terme Lendava

lendava sava resort | Foto:

V Termah Lendava bodo v novo leto vstopili z gala all inclusive silvestrsko večerjo v hotelski restavraciji.

Terme Banovci

Silvestrovanje v Termah Banovci bo v hotelski restavraciji s silvestrsko gala večerjo in glasbeno spremljavo. Svojo silvestrsko zabavo bodo imeli tudi otroci.

Znamenitosti, ki jih je nujno treba obiskati

Foto: Turizem Bled | Foto: Turizem Bled Foto: Turizem Bled Foto: Turizem Bled

Vsaka izmed destinacij ponuja edinstvena in nepozabna doživetja. Na prvem mestu so seveda vodna doživetja v termalnih parkih, ki ponujajo veliko vodne zabave v bazenih in sprostitve v savnah ter kotičkih za sproščanje.

Na Bledu je pozimi treba obiskati Blejsko drsališče z razgledom na terasi Kavarne Park, od koder se ponuja najlepši razgled na jezero, otoček in grad, ter se po drsanju v Kavarni Park posladkati z originalno blejsko kremno rezino ali Sladogledom, sladolednim okusom, s pomočjo katerega je letos Bled prejel laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu.

Družinam priporočajo tudi sprehod ob jezeru in hranjenje labodov s prilagojeno hrano, ki jo dobite v hotelih, ter obisk Zimske pravljice (vasice s stojnicami) v Zdraviliškem parku, kjer bo vsak dan med počitnicami potekal zanimiv program. Doživetje je že sam sprehod okoli zasneženega jezera, zelo aktivni gredo lahko na smučanje na bližnjo Stražo oziroma na druga smučišča v bližini ali tek na smučeh na Pokljuki.

Terme Ptuj so odlično izhodišče za obisk najstarejšega slovenskega mesta Ptuj, do katerega vodi 15-minutni romantičen sprehod ob reki Dravi. Ptuj bo v decembru praznično okrašen.

V okviru Ptujske pravljice bo zaživela praznična vas s stojnicami, december pa bo popestril pester program prireditev za otroke in odrasle. Ljubitelji izbranih vinskih okusov naj obiščejo Ptujsko vinsko klet. Zanimiv je tudi Puhov muzej v Juršincih, Terme Ptuj pa so odlično izhodišče tudi za smučanje, ki ga ponuja bližnje Mariborsko Pohorje.

sprehod zima mesto | Foto:

Gostje Term 3000 – Moravske Toplice se lahko odpravijo na obisk Bukovniškega jezera z energijskimi točkami, Otok ljubezni v Ižakovcih in Goričko s tamkajšnjim največjim gradom v Sloveniji s 365 sobami.

V bližini so še Plečnikova cerkev v Bogojini, okrogla cerkvica Rotunda v Selu ter Lončarska vas v Filovcih. Gostje se lahko odločijo tudi za obisk eko socialne kmetije Korenika, tropskega vrta orhidej v Dobrovniku, doživljajskega parka Vulkanija ter ogled Murske Sobote in tamkajšnjega gradu. Ddecembra bo v Murski Soboti tudi božično-novoletni sejem s stojnicami in zabavnim programom ter drsališčem

V bližini Zdravilišča Radenci je nujen obisk Gornje Radgone in Radgonske kleti, pa tudi bližnjega Bad Radkersburga v Avstriji. V zdravilišču organizirajo pohode na Kapelski vrh ter med vrelci termomineralne vode. Zanimive za ogled so Oljarna Kocbek, turistična kmetija Firbas ter ekološka turistična kmetija Čebelji gradič. Družine z otroki lahko obiščejo živalski vrt SikaloZOO.

Goste Term Banovci bosta decembra navduševali božična tržnica v termah ter Banovska božična vas, v katero se prelevijo Banovci in kjer lahko občudujejo različne postavitve ter izvedbe jaslic pred hišami. Priporočljiv je tudi obisk Čebelarskega muzeja na Krapju, Ljutomera in Negovskega gradu. Zelo zanimivi za ogled sta turistična kmetija Vrbnjak in prazgodovinska naselbina Gredišče na Razkrižju.

Gostje Term Lendava lahko obiščejo energetske točke v Razkriških koritih in pri Bukovniškem jezeru. Mogoče se je tudi povzpeti na razgledni stolp Vinarium in oditi na pohod po Lendavskih goricah. V kapeli Svete Trojice si lahko gostje ogledajo mumijo Mihaela Hadika, obiščejo Copekov mlin v Mačkovcih ter kmetijo Pomelaj oziroma Sablovo domačijo, kjer izdelujejo izdelke iz ličja in šib. Decembra se bodo v okrašeni Lendavi zvrstile tudi številne prireditve, obiskovalce pa bo zagotovo pritegnila tudi domača tržnica.

Zdaj čakamo le še na sneg – in potem naj se praznovanje prične!

Ne spreglejte