Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2008,
9.06

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 7. 2008, 9.06

3 leta, 8 mesecev

Rovinj, nova vznemirljiva destinacija za gurmane!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Apetite vzbujajo že zdaj, še preden so sploh na voljo. Pričakovanja in želje so velika, saj česa takega Rovinj še ni ponudil. In vsi smo nanje čakali dolgo.

Kulinarične mojstrovine nadarjenega chefa: na Hrvaškem že precej časa govorijo o njih, pravi gurmani pa težko čakajo trenutka, ko jih bodo lahko okušali. Namreč, na zemljevidu obveznih gurmanskih postajališč se izrisuje nova destinacija, o kateri bodo sanjali tudi preko državnih meja: Maistrinin hotel Monte Mulini v Rovinju. Butični hotel s petimi zvezdicami je najprestižnejši del letoviškega kompleksa Monte Mulini, ki nastaja na robu stoletnega gozdnega parka Zlatni rt. In prav tu se je priznani chef Tomislav Gretić odločil pokazati vse svoje bogato znanje, ki ga je nabiral po slavnih kuhinjah sveta (Sheraton Dubaj, Dolder Grand Hotel Zürich). Zdaj jim mladi Zagrebčan ob bok postavlja rovinjski Monte Mulini, za katerega je predvidel bogato gurmansko popotovanje po domači kuhinji, v katero bo vnesel še duha tujih dežel. Užitek bo tako popoln!

Kulinarično ponudbo hotela bodo izvajali kar na treh lokacijah. Glavni adut bo vsekakor restavracija Wine Vault (Vinska klet), ki bo temeljila izključno na francoski kuhinji s sodobnim pridihom. Na voljo bo petdeset sedežev, gostje pa bodo na vinski karti lahko izbirali med kar 350 etiketami. Ena od dragocenosti nove gurmanske destinacije bo namreč vinska klet z najdragocenejšimi vini. Tudi če ste mislili, da dobro poznate sredozemsko kuhinjo, vas ponudba druge restavracije Monte Mulina utegne še kako presenetiti. V Mediteranu se kuharski mojster Tomislav Gretić ne bo omejeval zgolj na italijanske, španske in francoske vplive; njegova domišljija bo gosta ponesla tudi med okuse Grčije in severne Afrike. Tretja gurmanska lokacija bo lounge bar, postavljen poleg recepcije, kjer bodo na voljo slastni grižljajčki (Španci jim rečejo tapas), ki pridejo prav ob vsaki uri dneva. K majhnim, a zakompliciranim jedem se bodo podala izbrana vina.

“Povsod bo šlo za vrhunska kulinarična doživetja,” zagotavlja chef Tomislav Gretič. Zanje ne boste prikrajšani niti takrat, ko se vam ne bo ljubilo iz sobe. Hotel bo nudil tudi edinstveni 24-urni room service, ki bo vključeval ponudbo iz vseh restavracij. Glede na to, da bo vsaka soba imela veliko teraso, bo možno nanjo postaviti mizo za dva. Natakarji bodo hrano prinašali kot v restavraciji, jed za jedjo, a vzdušje bo popolnoma drugačno: zelo individualno, zelo intimno.

“V ponudbi nameravamo biti kar se da fleksibilni; vsebovala bo tako sezonske kot dnevno različne jedi,” odkriva svojo vizijo Tomislav Gretić. “Nudili bomo posebna doživetja, ki so lahko del na primer dvodnevnega oddiha v hotelu ali pa gastrovikenda.” Slavni chef pravi, da se bo z veseljem sprehodil po obednici, spoznaval svoje goste in jim pozorno prisluhnil, ko bodo imeli kakšno posebno željo.

Hotel Monte Mulini in njegove restavracije bodo nudili vrhunsko hrano, najboljša vina in zanimive ambiente. No, končno oceno pa boste morali podati vi. Dobrodošli v novo vznemirljivo gurmansko destinacijo!

Ne spreglejte