Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 3. 2017,
13.54

Osveženo pred

2 meseca

VSebino omogoča Kompas

Foto: Thinkstock in Reuters

Natisni članek

New York ZDA Kanada potovanja prvi maj počitnice Kompas advertorial

Petek, 31. 3. 2017, 13.54

2 meseca

Kam za prvi maj?

Zakaj je prav prvi maj idealen za obisk mest ob rekah Hudson in Potomac?

VSebino omogoča Kompas

Foto: Thinkstock in Reuters

Kako se zares odklopiti in poskrbeti za popolno dogodivščino? Tako, da med prvomajskimi počitnicami odpotujete v mesto, ki nikoli ne spi, ali pa si privoščite malce bolj velikopotezno potovanje po vzhodni obali ZDA in Kanadi.

Centralni park je najbolj obiskan urbani park na svetu. V parku se je mogoče priključiti organiziranim ogledom in tematskim delavnicam. | Foto: Centralni park je najbolj obiskan urbani park na svetu. V parku se je mogoče priključiti organiziranim ogledom in tematskim delavnicam.

Eno od najbolj zelenih mest v ZDA

V spomladanskem času je to mesto, ki nikoli ne spi, še posebej očarljivo. Ne glede na splošno prepričanje je New York eno od najbolj zelenih mest v ZDA.

Obvezno morate obiskati srce mesta Times Square, kjer sta muzej voščenih lutk in legendarni Hard Rock Cafe, nadaljujte z Rockefellerjevim centrom, elegantno Peto avenijo in 381 metrov visokim nebotičnikom Empire State Building, od koder se ponuja čarobno osvetljen Manhattan.

Med obiskom New Yorka je treba doživeti fantastičen utrip mestnega življenja v nekaterih mestnih četrtih, kot so Kitajska četrt, Soho, Tribeca in Greenwich Village, ter sproščeno vzdušje v Centralnem parku s številnimi jezerci, spomeniki, muzeji in sprehajalnimi potmi.

muzej moderne umetnosti new york moma | Foto: Muzejska zbirka za vsak dan v letu

Tudi če bi vse življenje obiskovali newyorške muzeje, bi še vedno ostala zbirka, ki bi se potegovala za vašo pozornost. Na tako imenovani muzejski aveniji lahko obiščete katerega od številnih muzejev in si ogledate zbirke, ki jih ne boste našli nikjer drugje na svetu.

Na poti po mestu se lahko ustavite na znameniti točki Ground Zero, kjer sta do napadov leta 2001 stala nebotičnika WTC.

Nujno opravilo v New Yorku: nakupovanje

Ne smete zamuditi slikovitega Brooklynskega mostu nad reko Hudson, parka Battery z razgledom na Kip svobode v newyorškem pristanišču in ne nazadnje obiska nočnega lokala z živo glasbo ali pa predstave na Broadwayu.

New York je raj tudi za ljubitelje nakupovanja, saj ponuja izjemen izbor vseh svetovnih blagovnih znamk.

V družbi vrhunske vodnice

Times Square kot srce New Yorka ponuja veliko priložnosti za zabavo in nakupovanje. | Foto: Times Square kot srce New Yorka ponuja veliko priložnosti za zabavo in nakupovanje.

Turistična agencija Kompas ponuja izvrstno priložnost, da končno spoznate, zakaj New York tako privlači turiste z vsega sveta, da se vedno znova in znova vračajo v mesto ob reki Hudson.

Sanjski New York v družbi odlične vodnice Tamare Brodnik, ki je Veliko jabolko obiskala že več kot 30-krat, vas bo popolnoma prevzel, saj boste spoznali kotičke, ki jih lahko odkrijete le z res izkušenimi vodniki.

Pet dni sanjskega New Yorka

new york pristanišče kip svobode ellis liberty | Foto:

Odlična časovnica letalskih povezav: (Ljubljana–Istanbul–New York) ob devetih dopoldne še v Ljubljani, ob šestih zvečer že na kavici na Manhattnu. Na pot nazaj domov pa boste odšli po newyorški večerji. Popoldanski prihod in pozni večerni odhod dajeta potnikom možnost res popolnoma izkoristiti počitnice v New Yorku.

Odhod 29. aprila z letališča Jože Pučnik je zagotovljen. Vrnitev v Ljubljano je 3. maja. Prevoznik je Turkish Airlines.


V devetih dneh od Bele hiše do spektakularnih Niagarskih slapov

Bela hiša v Washingtonu | Foto: Reuters Bela hiša v Washingtonu Foto: Reuters

Na vzhodni obali ZDA se razprostirajo sama zgodovinsko pomembna mesta. V Washingtonu si lahko ogledate Belo hišo, poslopje ameriškega kongresa, Lincolnov in Jeffersonov memorial. Letalski navdušenci pa bodo z veseljem obiskali letalski in vesoljski muzej Smithsonian National Air and Space Museum, ki upravlja največjo svetovno zbirko letal in vesoljskih plovil na svetu.

Ogled vzhodne obale ZDA vključuje tudi obisk dežele amišev v Pensilvaniji, kjer potomci nemških priseljencev še vedno živijo po izročilu iz 17. stoletja.

Glavni postanki na devetdnevnem potovanju po Vzhodni obali ZDA:

Na ogled kulturno najbolj raznolikega mesta na svetu

V okviru devetdnevnega potovanja po vzhodni obali ZDA ter skok v Kanado, ki ga za prvomajske počitnice pripravlja turistična agencija Kompas, lahko obiščete New York, Philadelphio, Washington, deželo amišev, mogočne Niargarske slapove in Toronto, glavno mesto države Ontario. Prav Toronto ob reki Potomac velja za eno od kulturno najbolj raznolikih mest na svetu.

Niagarski slapovi | Foto: Niagarski slapovi

Kanada je zaradi osupljive pokrajine in živahnih mest zelo priljubljena turistična destinacija. V največji državi v Severni Ameriki je mogoče obiskati mogočna gorovja, čudovito obalo, nedotaknjene gozdove, prostrane prerije in arktično tundro. Kanada je tudi dežela številnih etničnih skupnosti, ki skupaj tkejo izjemen kulturni mozaik.

Devet dni Vzhodne obale in Kanade

Toronto | Foto: Thinkstock Toronto Foto: Thinkstock

Odlična časovnica letalskih povezav: (Benetke–München–Washington; New York–München– Benetke) ob 13.20 iz Benetk, zvečer lahko že nazdravite v svojem washingtonskem hotelu. Odhod domov je iz New Yorka, in sicer popoldne, tako da si v dopoldanskih urah še lahko ogledate katero od newyorških znamenitosti.

Odhod 25. aprila iz Benetk je zagotovljen. Vrnitev v Benetke je 3. maja. Prevoznik je Lufthansa.

Ne spreglejte