SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem

  • Messenger
  • Messenger

Prekmurje v zimski preobleki

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem

Že res, da se bodo avtohtone ptice velikanke prekmurske pokrajine štorklje v domače kraje vrnile šele spomladi, a Prekmurje tudi pozimi ponuja veliko užitkov. Tudi vodnih, ki se v Termah 3000 - Moravske Toplice z jesenjo še zdaleč ne bodo končali.

Z bolj svežimi dnevi goste v topel vodni objem vabijo s popolnoma prenovljenim notranjim termalnim kopališčem in povsem novimi hiškami v Prekmurski vasi Ajda.

Prekmurska vas Ajda v Termah 3000 – Moravske Toplice je poleg popolnoma prenovljenega notranjega termalnega kopališča in na novo zgrajenega pokritega in ogrevanega hodnika Prekmurski most, ki povezuje Hotel Termal z notranjim termalnim parkom, še ena letošnjih novosti skupine Sava Hotels & Resorts v Moravskih Toplicah. Nova pridobitev je namenjena predvsem tistim, ki bi radi doživeli Prekmurje čim bolj pristno - sredi narave in v nastanitvi, ki jo je navdahnila prekmurska arhitektura.

Mrzli novembrski in decembrski dnevi so kot nalašč za obisk zdravilišč, še posebej zaradi tople naravne termo-mineralne vode v notranjih bazenih in sproščanja v raznovrstni ponudbi savn, ki jih premorejo Terme 3000 – Moravske Toplice.

Novodobne cimprače vas vabijo tudi pozimi.  | Foto: Novodobne cimprače vas vabijo tudi pozimi. Navdih tipičnih panonskih hiš

Očarljive sodobne hiške v Prekmursku vasi Ajda so navdihnile cimprače, tipične panonske kmečke hiške. Hiške so krite s trstiko ter obogatene z lesom, kar jim daje naravno zračnost in toplino. V nasprotju s cimpračami, ki so imele zelo majhna okna, imajo te hiške velike steklene površine, ki jih napolnijo s svetlobo in stanovalcem odpirajo pogled na barvitost naravnega prekmurskega okolja. Udobne, sodobno zasnovane hiške omogočajo prijetno bivanje in so le streljaj od prenovljenega notranjega termalnega parka Terme 3000 - Moravske Toplice.

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto: Kaj so cimprače?

Cimprače so tradicionalne panonske kmečke lesene hiše, ki so bile krite s slamo. Pokrivanje hiš s slamo je v Sloveniji skoraj zamrlo, a zaradi usmeritve v pasivno in ekološko gradnjo se ta obrt počasi vrača. V Prekmursko vas Ajda, kjer bodo po besedah Igorja Magdiča, direktorja Term 3000 – Moravske Toplice, v prihodnjih letih prenovljene še vse ostale stare hiške, želijo vključiti čim več tradicionalnih prekmurskih elementov. Tako so prisotni les, in prekmurski vzorci ter dodatna ponudba, ki jo navdihujejo zgodbe iz Prekmurja. Da je povezanost z naravo res pristna, skrbijo velike steklene stene, ki omogočajo prehod na teraso.

prekmurska vas ajda | Foto: Hiške v Prekmurski vasi Ajda so različnih velikosti, tako da lahko zadovoljijo potrebe različnih gostov. V prvi fazi prenove je na voljo šest povsem novih, štirizvezdičnih hišic, v katerih je 23 bivalnih enot, vse pa se raztezajo v dveh nadstropjih.V zgornjem nadstropju je spalni prostor, v spodnjem pa bivalni z veliko dnevno sobo, kuhinjsko nišo, kopalnico in veliko teraso. . Vsaka enota je ogrevana in klimatizirana. Bivanje v Prekmurski vasi Ajda vključuje vstop v Termalni park Terme 3000 – Moravske Toplice, gostje pa v času bivanja koristijo polpenzion v Hotelu Ajda, kjer so jim ob torkih zvečer na Prekmurski večerji na voljo v prekmurski kulinarični užitki. Z doplačilom lahko na počitnice pripeljejo tudi svoje štirinožne prijatelje.

V Termah 3000 – Moravske Toplice se lahko pogrejete v toplih bazenih in savnah v popolnoma prenovljenem notranjem termalnem parku  | Foto: V Termah 3000 – Moravske Toplice se lahko pogrejete v toplih bazenih in savnah v popolnoma prenovljenem notranjem termalnem parku V boj proti zimi!

Mrzli novembrski in decembrski dnevi so kot nalašč za obisk zdravilišč. Topla naravna termo-mineralna voda v notranjih bazenih vas bo razbremenila tegob vsakdana ter vam vrnila zdravje in dobro počutje. Že po kratkem kopanju bodo vaše misli bolj harmonične, zaradi moči vode pa tudi gibanje zelo olajšano.

Spodnji del prenovljenega notranjega termalnega kopališča v Termah 3000 – Moravske Toplice je namenjen živahnim in aktivnim, v njem se bodo odlično počutile družine: manjši otroški bazenček z igrali bo razveseljeval najmlajše, bazen pa ima veliko obbazenskih površin, od koder lahko starši brezskrbno opazujete svoje otroke. Če si boste želeli oddahniti od živžava, se lahko umaknete v natur bazen in se potopite v črno termo-mineralno vodo, ki jo v termah imenujejo kar črno zlato in velja za naravno zdravilno sredstvo. Voda je motna, slana in ima rahel vonj po nafti, pomaga pa pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni, zmanjšuje živčno napetost in izboljšuje splošno počutje.

Terme 3000 - Moravske Toplice | Foto:

Zima je čas za obisk savne!

Pozimi je še posebej priporočljiv obisk savn. Le kaj je lahko lepšega od tega, da se v mrazu pošteno ogrejemo v savni? Savna je dobrodošla tudi zato, ker je zelo dobra pomoč v boju proti prehladom in drugim sezonskim obolenjem.

Med savnanjem se sprostite in umirite, vaše tele se razstruplja, dihalne poti se prečistijo, izboljša se tudi prekrvavitev kože. Redna uporaba savne krepi imunski sistem in poveča odpornost proti prehladom ter zmanjša obolenja, bolečine v vratu, križu, sklepih in napetih mišicah. Če že razmišljate o tem, v katero savno bi se podali, boste navdušeni nad novim svetom savn v zgornjem nadstropju prenovljenega notranjega termalnega kopališča v Termah 3000 - Moravske Toplice, kjer so na voljo finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico, infrardeča savna s steno iz himalajske soli ter ledeni vodnjak z bazenom za osvežitev in sprostitev.

savna terme 3000 | Foto:

terme 3000 | Foto: Kaj početi med odmori med savnanjem?

V zgornjem nadstropju notranjega termalnega parka Terme 3000 - Moravske Toplice lahko osvežitev in ohladitev med savnanjem poiščete pri ledenem vodnjaku z bazenom, nato pa si privoščite počitek v Ajdovi počivalnici, na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami iz Prekmurja. Blazine poskrbijo za rahlo mikromasažo vratu in glave ter s tem sproščajo in odpravljajo napetosti. Pospešujejo prekrvavitev, kar lahko vpliva na omilitev migrene in glavobola. V kotičku kromoterapije se lahko prepustite dobrodejnemu valovanju barvne svetlobe. Kromoterapija je ena izmed metod alternativne medicine, ki s pomočjo barvne svetlobe vzpostavlja ravnotežje na vseh ravneh človekovega bivanja. Vsaka barva valuje s posebnimi frekvencami, ki lahko dobrodejno učinkujejo na različne zdravstvene tegobe.

Vsi paketi in akcije v Termah 3000.

prekmurje terme 3000 | Foto: Odlično izhodišče za odkrivanje Prekmurja

Poleg vseh vodnih užitkov v Termalnem parku Terme 3000 – Moravske Toplice je Prekmurska vas Ajda priročna kot odlična izhodiščna točka za odkrivanje Prekmurja.

Prekmurje vas tudi pozimi vabi, da spoznate neokrnjeno naravo, doživite svet onkraj Mure, onkraj slabe volje in skrbi, kjer čas teče počasneje. Prepustite se prekmurskemu vetriču, spoznajte vinorodni svet Goričkega in neskončne ravnice pod njim. Očarani boste.

Prekmurje zaznamujejo reka Mura, panonska ravnica in gričevnat svet bližnjega Goričkega. Tu se radost prepleta z zasanjanostjo, razigranost z umirjenostjo, sodobnost pa s pristno povezanostjo z naravo. Pogosto pravijo, da kdor enkrat obišče Prekmurje, se bo vedno znova vračal.

Preverite doživetja, ki so vam na voljo v Termah 3000 – Moravske Toplice.


TERME 3000 | Foto: Terme 3000 – Moravske Toplice - najboljše veliko termalno kopališče v Sloveniji v letu 2017

Terme 3000 - Moravske Toplice so bile letos izbrane za najboljše termalno kopališče v Sloveniji. Tako so izbrali in odločili kopalke in kopalci ter poslušalci in poslušalke Radia Slovenija, ki so že 27. leto zapored v okviru akcije Naj kopališče izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najprijetnejša kopališča v Sloveniji.

Kar 84 kopališč iz vse Slovenije se je pomerilo v šestih različnih kategorijah kopališč. Kopalke in kopalci so lahko izbrali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najprijetnejša kopališča.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin