Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
6.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 6.53

7 let, 12 mesecev

Poroka na tropskih otokih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Verjetno je ni Evropejke, ki ne bi sanjarila o tem, da bi se s svojim princem na belem konju poročila na plaži tropskega otoka.

Tako kot je puščavskim narodom najbližja podoba raja Logarska dolina, je za Mojco in Heidi to tropski otok. Če se tam zgodi še poroka, so to deveta nebesa.

Ampak kakšna je v resnici poroka na tropskem otoku? Taka kot v katalogu? No, do poroke je evropski slehernik verjetno že dojel, da nič, niti hamburger ni tak kot v reklami ali katalogu.

Običajno za poroko vse organizirajo v agenciji. Večinoma so v hotelih, ki imajo za to že pripravljen paviljon. Od hotela do hotela je odvisno, ali boste usodni da dahnili med množico kopalcev ali osamljeni in romantični. V veliki večini je to odvisno od cene, ki jo plačate. Več evrov, večja možnost izbire. V vsakem primeru pa bosta vaši priči sobarica, natakar ali v najboljšem primeru poročna organizatorka. Vse skupaj je rahlo rutinirano, a še vedno dovolj eksotično, da je posebno. In rožni aranžmaji so vedno sapo jemajoči, vetrc v laseh vedno prijeten, šampanjec v sobi pa vedno ohlajen.

Seveda je, katerikoli otok izberete, že sam zase počitniška destinacija. Med najpopularnejšimi so Sejšeli in Mauritius. V veliki meri zato, ker najmanj komplicirajo z dokumenti, tako tam kot potem pri nas. To je tudi velik plus poroke na tropskem otoku: nobene birokracije. Sploh nobene skrbi z organizacijo. Na dan poroke se lahko še mirno kopate in uživate, brez bojazni, da teta ne bo našla poročne dvorane. Ker tet in stricev sploh ni. Le ona in on. Verjetno je to faktor, ki precej doda k romantičnosti. In to, da v paketu poroke dobite še poročno potovanje. Pravzaprav za ceno povprečne slovenske poroke.

In še opozorilo – pesek na plaži ni nikoli tako bel kot na fotografijah! Pravzaprav je plaža na voljo le polovico dneva, takrat, ko je oseka. Če je vaša poroka načrtovana v času plime, se lahko kar poslovite od romantičnih fotografij para, ko ona v šelesteči rahli obleki in on v belih mahedravih hlačah z roko v roki bosa stopata po peščeni plaži, ravnokar poročena. Lahko pa fotoseanso ponovite naslednji dan, le zato, da te prestižne fotografije pokažete sorodnikom. Faktor zavisti je tu vsekakor pomemben. In nenazadnje – do konca zakona in še celo na ločitvenih papirjih bo na uradnih dokumentih pisalo, da je kraj poroke tisti mali romantični zalivček na Sejšelih.

Ne spreglejte