SiolNET. Trendi Potovanja
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osupljiva potovanja z vlakom

0

termometer

Potovanje z vlakom vam ne omogoča le nemotenega opazovanja dežela, ki jo želite spoznati, temveč tudi spoznavanje sopotnikov.

Predstavljamo vam tri osupljive poti, ki so vsaka zase čisto posebno doživetje.

Škotske lepote od Glasgowa do Fort Williama Škotsko višavje je dobro znano po svoji lepoti in z vlakom West Highland Line se lahko zapeljete skozi samo osrčje naravnih lepot. Med drugim vas bodo na potovanju od Glasgowa do Fort Williama očarali viadukt Glenfinnan, znan zaradi filma Harry Potter in Dvorana skrivnosti, starodavni grad Dumbarton ali pa preprosto slikovite in razgibane narave lepote po vsej približno 140 kilometrov dolgi poti.

Po rudarski poti od Skagwaya v Aljaski do kanadskega Whitehorsa Prav tako slikovito je tudi potovanje po ozkotirni železnici v Severni Ameriki, ki povezuje pristanišče Skagway v Aljaski s kanadskim mestom Whitehorse in je del rudarske preteklosti tega območja, danes pa ga uporabljajo zgolj za turistične namene. Turisti lahko na poti uživajo ob razgledih na čudovite ledenike, gore, soteske, predore, slapove in zgodovinske znamenitosti.

Železnico so začeli graditi leta 1898 v času zlate mrzlice. Razdalja med omenjenima mestoma znaša okoli 170 kilometrov, vendar je dandanes v uporabi le približno 63 odstotkov prvotne linije.

S transibirsko železnico od Moskve do Vladivostoka Lahko pa se odločite za potovanje po najdaljši železniški poti na svetu in z rusko transibirsko železnico prepotujete dobrih devet tisoč kilometrov in prečkate sedem časovnih pasov ter si ogledate vse lepote te dežele od njenega evropskega dela do Daljnega vzhoda, torej od Moskve do Vladivostoka. Železnica ti dve mesti povezuje od leta 1916.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin