SiolNET. Trendi Potovanja
3,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otok Korčula, nova poletna uspešnica

3,40

termometer

Korčula
Foto: Thinkstock

Znana potovalna revija Travel + Leisure je objavila seznam treh evropskih destinacij, ki jim obetajo, da bodo po priljubljenosti kmalu ob boku najbolj znanih letovišč. Med njimi je tudi Korčula.

Korčula je novi Santorini, na svojem spletnem portalu trdi ameriška revija Travel + Leisure. Otok, kjer naj bi se po nekaterih legendah rodil svetovni popotnik Marco Polo, jih je prepričal z "divjo jadransko lepoto in beneško renesančno arhitekturo", omenjajo pa tudi tamkajšnja vina, še posebej belo avtohtono sorto grk.

Svetovni mediji so Korčuli precej pozornosti posvetili že lani, ko je tja s Hvara "pribežala" zvezdnica Demi Moore s svojimi tremi hčerkami. Na Hvaru, natančneje v mestu Hvar, so jo namreč v restavraciji Gariful, znani obedovalnici premožnih in pomembnih turistov, močno razjezili, ko so objavili račun njene večerje.

Pri Travel + Leisure so svetlo prihodnost napovedali še dvema destinacijama:

Valetto, glavno mesto Malte, so razglasili za novi Capri. Na ta mondeni otok v Neapeljskem zalivu jih Valetta spominja zaradi kopice novih hotelov, barov in vinotek. Valetto, glavno mesto Malte, so razglasili za novi Capri. Na ta mondeni otok v Neapeljskem zalivu jih Valetta spominja zaradi kopice novih hotelov, barov in vinotek. Foto: Thinkstock

Za novo Azurno obalo pa bo po njihovem mnenju obveljala britanska grofija Cornwall, polotok na skrajnem jugozahodu Velike Britanije, ki se lahko pohvali z zlatimi peščenimi plažami in vrhunskimi restavracijami. Za novo Azurno obalo pa bo po njihovem mnenju obveljala britanska grofija Cornwall, polotok na skrajnem jugozahodu Velike Britanije, ki se lahko pohvali z zlatimi peščenimi plažami in vrhunskimi restavracijami. Foto: Thinkstock

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin