Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2017,
23.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SPAR Slovenija

Foto: Thinkstock in SPAR Slovenija

Natisni članek

SPAR New York potovanja nagradna igra advertorial

Sreda, 17. 5. 2017, 23.40

2 meseca, 1 teden

Do skrivnostnega New Yorka z nagradno igro

Vsebino omogoča SPAR Slovenija

Foto: Thinkstock in SPAR Slovenija

Sezona potovanj je tik pred vrati. Zanima nas, kam boste letos odpotovali, hkrati pa vas vabimo k sodelovanju v nagradni igri. SPAR podeljuje kar dve povratni vozovnici za polet v New York.

New York | Foto:

Izlet v New York je lahko nepozabna življenjska izkušnja, ki nas popolnoma očara. Veliko jabolko ponuja toliko znamenitosti, kot jih nima nobeno drugo mesto na svetu – od Times Squara, Centralnega parka do Empire State Buildinga in Yankee Stadiuma, če jih naštejemo le nekaj.

New York je velemesto, ki nikoli ne spi in ima tako raznoliko turistično ponudbo, da bi z lahkoto lahko postal naš občasni drugi dom. Newyorški parki so v vsakem letnem času vredni obiska, spomladi in poleti pa zaživijo povsem svoje življenje. Na zelenicah sredi nebotičnikov ste lahko prav tako uigrani z naravo kot v kakšnem bolj odmaknjenem letovišču.

Vsak od petih mestnih okolišev ima svoj seznam znamenitosti, vrednih ogleda, restavracij in kulturnih točk, ki jih moramo obiskati.

Obisk najslovitejših stavb v mestu, terase s slikovitimi razgledi, vožnja z znamenitimi taksiji, brskanje po butikih Pete avenije ter brezskrbno uživanje v ameriški hrani in pijači vas bodo povsem navdušili.

Prvih 6 obveznih znamenitosti

New York | Foto:

Ob prvem obisku si mora vsak obiskovalec najprej ogledati glavne mestne znamenitosti:

  • Empire State Building: Na najslavnejšem nebotičniku na svetu lahko od četrtka do sobote na terasi uživate v živi glasbi. Opazovalna ploščad je odprta do 2. ure zjutraj, zadnje dvigalo odpelje ob pol enih ponoči.
  • Kip svobode ob newyorškem pristanišču: Preden se s trajektom odpravite na otok Liberty, kjer stoji kip, si na spodnjem Manhattnu privoščite kosilo in malce nakupovanja.
  • Naravoslovni muzej American Museum of Natural History: Na ogled je najnovejša najdba – okostje titanozavra.
  • Guggenheimov muzej sodobne umetnosti: Ob sobotah od 17.45 do 19.45 lahko za vstopnico plačate po svoji presoji. Priporočljiva cena je 10 dolarjev.
  • Metropolitanski muzej umetnosti: Muzej hrani umetniška dela z vsega sveta iz obdobja kar pet tisoč let. Vsakih 15 minut so brezplačni vodeni ogledi po zbirki na vseh treh lokacijah muzeja: Met Fifth Avenue, Met Cloisters in Met Breuer.
  • Centralni park: Imenujejo ga srce New Yorka, ponuja pa sprostitev več kot dvema milijonoma ljudi letno.

Neuradni začetek poletja: spominski dan

new york poletje prijateljici kolo plaža morje | Foto:

Poletje v New Yorku je vedno nekaj posebnega. Spominski dan zadnji ponedeljek v maju (Memorial Day, letos 29. maja) je neuradni začetek poletja in v New Yorku se začnejo najrazličnejši dogodki in festivali. Še pomembneje za tiste, ki potrebujejo malce več oddiha – to je tudi datum, ko se odprejo mestne plaže. Sploh na južnem delu Brooklyna lahko uživamo v blagodejnem morskem zraku na plažah otoka Coney.

Zakaj se veselimo letošnjega poletja v New Yorku

new york broadway | Foto:

Muzejska četrt v predelu Upper East Side vsako poletje pripravi festival umetnosti. 13. junija se bo kar sedem muzejev preselilo na prosto in jih bomo lahko obiskali na Peti aveniji, 20. junija pa sledi razburljiva noč muzejev na zgornjem Manhattnu.

Parada ponosa je vedno dober razlog za obisk New Yorka. Letos si jo bomo ogledali 25. junija, ko se bodo ulice New Yorka odele v mavrične barve.

Od 24. julija do 18. avgusta bomo v okviru Tedna restavracij lahko jedli v eni od 350 najboljših newyorških restavracij, kjer bodo vrhunski meniji na voljo po razumnih cenah.

new york manhattan | Foto:

V Brooklynu bomo od 2. do 11. junija obiskali filmski festival z več kot sto filmi. Od 10. julija se bomo veselili knjižnih dogodkov v okviru rednih brooklynskih dogodkov Knjiga pod mostom.

Obiskali bomo brezplačne plesne delavnice, ki bodo od 15. do 24. junija na voljo za vse, ne glede na predznanje. Sodeluje kar 40 plesnih studiev.

New York je mesto umetnosti, zato ne zamudite kakšne od številnih predstav ali muzikalov na Broadwayu.

Tisti, ki imajo po vseh dnevnih ogledih še kaj energije, se lahko zvečer odpravijo v enega od številnih klubov. Med najbolj vročimi so Le Bain, Dream Downtown med bolj ekskluzivnimi ter Nublu in Electric Room med bolj dostopnimi.

Nagradna igra: dve povratni vozovnici za New York

new york | Foto:

Ste za kratek oddih v New Yorku ali pa kar nekajdnevne počitnice? Vabimo vas k sodelovanju v nagradni igri, ki jo pripravlja SPAR in v kateri bodo podelili dve povratni letalski vozovnici za New York. Nagradna igra traja do 24. maja.

Vse, kar morate storiti, je, da v komentar vpišete newyorško znamenitost, ki jo zakrivajo kovčki blagovne znamke New York.

 

Ko pakiranje postane pravo veselje

spar | Foto:

Užitek na potovanju je odvisen tudi od tega, kako dobro spakiramo. Za mesto, kot je New York, priporočamo uporabo kovčka na koleščkih. Ti so dovolj prostorni in nam omogočajo nemoten prevoz.

Za odlično organizacijo potovanja potrebujemo velike in trpežne kovčke, nahrbtnike in torbice s stilom ter različne dodatke. Potovalni kovčki, športne torbe, nahrbtniki ter kozmetične torbice in drugi dodatki blagovne znamke New York, ki jih odlikujeta atraktivni videz in ugodna cena, so na voljo v trgovinah SPAR in INTERSPAR.

Vsi izdelki blagovne znamke New York so inovativni in uvajajo nove trende na področju organizacije prtljage, hkrati pa ne izgubljajo svoje funkcionalnosti. Zanesemo se lahko na njihovo robustno vzdržljivost in materiale, ki so hkrati lahki za vzdrževanje.

Z njimi se bomo veliko lažje pripravili na potovanja in krajše izlete.

(c) 2000-2017 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: Spar MAJ, placement: /SIOL PR , creative: NEW YORK (c) 2000-2017 Gemius SA version 2.0 Clicks clickTag: campaign: Spar MAJ, placement: /SIOL PR , creative: NEW YORK

Ne spreglejte