Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2014,
10.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Koper sladice festival izlet

Četrtek, 18. 9. 2014, 10.52

6 let, 7 mesecev

Na sladke pregrehe v Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čas je za najslajšo prireditev na Obali, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki ga ta konec tedna prirejajo v Kopru.

Zakaj tja? Sladka Istra, mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov. Na koprskih "sladkih poteh", ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki iz slovenske Istre, Slovenije in tujine.

Zakaj zdaj? Že šesta Sladka Istra, ki jo letos gosti Arena Bonifika, bo tako v soboto kot v nedeljo ponudila še več sladkih mojstrovin iz starejših časov in tudi nekaj povsem modernih, ki bodo navdušile tudi največje sladokusce. Poleg sladic bo na pokušino tudi rujna kapljica, na ogled pa slike, ki bodo nastajale med festivalom.

Video z lanske prireditve:

Kaj se bo dogajalo? Ob okušanju in nakupovanju sladkih pregreh se bodo lahko obiskovalci udeležili delavnic, strokovnih vodenj in predavanj, organizatorji pa pripravljajo tudi bogat kulturni program ter številne spremljevalne aktivnosti. V soboto pripravljajo prvi Sladki teniški turnir, ki bo na teniških igriščih v Športno-rekreativnem centru Bonifika v Kopru, na njem pa se bodo lahko pomerili tako odrasli kot otroci. V nedeljo pa bo Sladko Istro zaznamoval tudi Obalni kolesarski maraton s tremi različnimi trasami po istrskih poteh.

Del prireditve Sladka Istra je tudi že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra, ki je skupaj z odprtim ateljejem namenjena slikanju na prostem, druženju, razstavljanju in prodaji del, in vsako leto privabi številne obiskovalce.

Podrobnejši program in preostale informacije najdete tukaj.

Ne spreglejte