Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
7.04

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 3. 6. 2011, 7.04

7 let

Na Praznik češenj v Goriška Brda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Češnja, čaroben majhen sadež, ki vsebuje vrsto vitaminov, bo kar tri zaporedne konce tedna v središču pozornosti v Goriških Brdih.

Goriška Brda so češnjam letos namenila posebno pozornost in kar tri konce tedna bo potekal pester kulinarični, kulturni in športni program. Večina programa se odvija v vaseh Šmartno in Dobrovo. Iz slovenske strani so Brda dostopna prek Plav v Soški dolini in prek Solkanskega mostu iz smeri Nove Gorice. Iz obeh točk je Dobrovo oddaljeno približno 16 kilometrov.

V petek si boste lahko ogledali nočni potop vinskih kraljic Slovenije.

Kolesarski maraton češenj V soboto boste v zgodnjih popoldanskih urah lahko pričakali in pomahali več kot tisoč udeležencem Kolesarskega maratona češenj, ki se bo začel v Ljubljani in končal pred gradom Dobrovo. Vse udeležence maratona rekreativnega značaja bodo na cilju pričakale češnje in druge briške dobrote.

V večernih urah bo potekal izbor kraljice češenj, na katerem se bodo Brike pomerile v poznavanju češenj. Po izboru se lahko udeležite plesa.

V nedeljo pa si lahko na Dnevu odprtih vrat v Briških kleteh privoščite kapljico rujnega. V času praznika v Brdih vlada poseben prometni režim z obvozi do urejenih parkirišč. Bolj oddaljena parkirišča so s prizoriščem povezana z brezplačnimi avtobusi.

V primeru slabega vremena bo prireditev v kleti gradu Vipože.

In ko se boste ta konec tedna dobesedno basali s češnjami, bodite vsaj brez ene skrbi – ne boste pridobili kilogramov.

Program prireditve si lahko ogledate tukaj.

Ne spreglejte