SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na lov za velikonočnimi pirhi

3

termometer

 | Foto:
Naj bo praznični konec tedna v znamenju iger - na Blejskem gradu bodo lahko tako majhni kot tisti večji, že odrasli otroci iskali skrite pirhe.

Zakaj tja? Zavod za kulturo Bled v nedeljo vabi na Velikonočni lov na skrite pirhe, eno izmed prireditev, s katerimi želijo Blejski grad še bolj približati domačim in tujim obiskovalcem, zlasti družinam in otrokom.

Kje, kdaj in kaj se bo dogajalo? Prireditev se bo začela ob 11. uri v Viteški dvorani z nastopom Šolske folklorne skupine Breznica. Večina plesalcev je starih od 6 do 13 let, spremljata pa jih dva muzikanta na diatonični harmoniki in violini. Oblečeni v kmečka oblačila s preloma 19. stoletja bodo prikazali del bogatega ljudskega otroškega izročila.

Kako iskati pirhe? Po nastopu plesalcev bodo obiskovalci, ki se bodo odločili sodelovati v igri, dobili podrobnejša navodila o poteku velikonočnega lova na skrite pirhe.

V igri bo lahko sodeloval vsak od obiskovalcev, vsak najden oštevilčen pirh – skrbno skritih jih bo sto – pa bo srečnemu najditelju prinesel še dodatno nagrado. Igra, v kateri bo vsak tekmovalec lahko pobral le en pirh, bo trajala, dokler tekmovalci ne bodo našli zadnjega. Podelitev nagrad bo v Viteški dvorani Blejskega gradu, pred vhodom pa bodo obiskovalci lahko kupili tudi dobrote, pripravljene v grajski kuhinji.

Za koliko? Cena vstopnice za prireditev je plačilo vstopnine na Blejski grad, ta pa znaša za odrasle 8 evrov, za študente 6 evrov, za otroke do vključno 14. leta pa 3,50 evra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin