Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
8.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Air France

Natisni članek

Air France Eifflov stolp nagradna igra advertorial Pariz

Četrtek, 3. 3. 2016, 8.21

2 meseca, 2 tedna

Ljubezen in Pariz ne poznata časa

Vsebino omogoča Air France

"Vedno bova imela Pariz." Besede, ki jih je v filmu Casablanca izrekel Humprey Bogart prelestni Ingrid Bergman.

Pariz. Lep in podžigajoč strasti v vsakem letnem času. Za dva še najlepši. Je že nekaj na njem, da se tam rodijo najlepše ljubezenske zgodbe, da je zaljubljenost že v zraku.

Pariz ima marsikaj pokazati, pa vendar ga je lepo okusiti tudi na drugačen način, na takšen, da bosta okusila njegove čare.

Tisočero bleščečih luči, ki odsevajo v reki Seni. Zaplujta med njimi z ladjico in nazdravita s pravim šampanjcem ali s katerim od odličnih francoskih vin v spremstvu šansonov. Pa ne pozabita si izpovedati ljubezni v francoščini, v kateri besede ljubezni še posebej lepo zvenijo. Kot da je nastala zato, da bi jo še lepše opisala.

Oglejta si svet z višine. Eifflov stolp je obvezen postanek, ko obiščete Pariz. Ali ste vedeli, da obiskovalci prihajajo s celega sveta, da bi prav tu na vrhu svoji izbranki ali izbrancu izpovedali ljubezen ali celo pokleknili v upanju na besedico da. 324 metrov visok stolp postreže z razgledom, ki seže nad vse mesto. Izberite sončen dan ali pa jasno noč pod zvezdami.

Obiščita največji pariški park Bois de Vincennes in kot v starih romantičnih filmih najemita čolniček ter po jezeru Lac Inferieur odveslajta na tamkajšnji otoček, kjer stoji Temple Romantique ali Tempelj ljubezni. Je lahko zmenek še bolj romantičen?

Nekateri pariški mostovi nosijo sporočila ljubezni. Ključavnice s sporočili ali vsaj tihimi gorečimi željami zaklepajo zaljubljenci, ki tako za spomin pustijo sledi, da so obiskali to romantično mesto.

Piknik na obrežju reke Sene v 5. okrožju. Zakaj tam? Ker so kot amfiteater razporejene stopnice, kjer bodisi na sončen dan ali zvečer vedno prija poklepetati v večji družbi ali le v dvoje. Kakšen dober prigrizek, če pa vas bo zamikalo, se lahko pridružite plesalcem, ki se sučejo v ritmih tanga.

Romantična krožna vožnja po Parizu v vintage slogu. Se še spominjate starih "spačkov" oziroma Citroënovih "kabrioletov" CV2? Torej, odrta platnena streha, lahen pariški vetrc v laseh, vidva na zadnjih sedežih in voznik v znameniti črtasti majčki, ki vam bo razkazal lepote mesta in vas popeljal v zgodovino. Organizator teh priljubljenih mestnih tur je 4 Rues sous 1 Parapluie.

Ne spreglejte