SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča HIT Alpinea
  • Messenger
  • Messenger

Letos bodo počitnice malo drugačne

hribi gore planine poletje
Vsebino omogoča HIT Alpinea

Z visokogorskimi travniki, smrekovimi gozdovi in kristalno čistimi jezeri so gore najveličastnejše poleti, ko lahko v njihovih lepotah uživamo peš, s kolesom ali pa preprosto s hotelske terase oziroma balkona.

Ne glede na to, kje bomo preživeli letošnje počitnice, pomembno je, da uživamo. Ali poleti mislimo le na morje? Tudi v hribih se imamo lahko noro dobro. Prednosti dopusta v hribih je kar nekaj, med drugim nas prijetno hladen gorski zrak osvežuje, bližina visokih gora pa nas napolni z novimi močmi.

Večina letovišč je tik pred visoko sezono, na katero se intenzivno pripravljajo tudi v Kranjski Gori, elitni destinaciji za ljubitelje aktivnosti v naravi in sproščanja v pestri ponudbi wellness centrov.

Zakaj je treba počitnice kdaj preživeti tudi v hribih?

#Adrenalinski podvigi

zipline

Lepote, ki jih obiskovalcem ponujajo gore, vedno bolj privlačijo dopustnike, saj je na voljo veliko aktivnosti, ki nas poleti lahko zabavajo – od vratolomnih ali skoraj ravninskih kolesarskih prog do poletnih sankališč, žičnic zipline in drugih adrenalinskih vragolij.

Prav Kranjska Gora je idealna za adrenalinske navdušence, ker je na voljo toliko aktivnosti: zipline v Planici, ferati v Mojstrani in Grančišču, Prostor doživetij v Mojstrani s pobegom v bivak, Nordijski center Planica, Vetrovnik v Planici in igrišče za paintball v Kranjski Gori.

Na voljo je tudi več kilometrov kolesarskih poti, ki vodijo v sosednji Italijo in Avstrijo.

#Hribi za vse

hribi gore poletje otroci

Hribolazci se lahko odločijo za pohodništvo ali plezanje po zavarovanih plezalnih poteh oziroma feratah, ki tudi neizkušenim približajo nedotakljivi svet alpinistov.

Nekaj dni lahko namenimo potepanju po kranjskogorskih dolinah, kot so Krma, Kot in Vrata, ki so primerne za samostojen izlet.

Iz ledeniško preoblikovane doline Kot lahko občudujemo stene Rjavine (2.532 m), Luknje peči (2.245 m) in Vrbanove špice (2.408 m). V dolino Vrata, ki vodi do vznožja Triglavske severne stene, nas pot vodi mimo dveh osupljivih slapov Peričnik, od tam naprej pod galerijami do zatrepa doline in Aljaževega doma. Tudi dolina Krma, ki je pozimi raj za turne smučanje, je prelepa poleti. Iz Mojstrane po osmih kilometrih hoje pridemo skozi Zgornjo Radovno do Zasipske doline. Na koncu doline nas razveseli razgled na mogočno Rjavino (2.532 m), Tosc (2.275 m) in Vernar (2.225 m).

#Voda tudi v gorah

slap Peričnik Foto: STA

Ljubitelji mokre zabave se lahko odpravijo na soteskanje, vožnjo s kajaki po rečnih brzicah ali na sproščujoč ribolov.

Okolica Kranjske Gore skriva številne vodne zaklade, ki jih je vredno obiskati poleti, ker nam ponujajo prijetno ohladitev. Mala Pišnica ob jezeru Jasna na začetku poti na Vršič nas vedno prevzame s svojo svežino, prav tako Martuljška slapova pod Špikom, do koder pelje sicer lahka pot, ki se na koncu spremeni v malce zahtevnejšo. Med obiskom zgornjesavske doline ne smemo spregledati smaragdno zelenih Zelencev takoj za vasjo Podkoren.

#Namakanje v bazenih

kranjska gora

Za popolno uživanje v alpskem raju ni treba, da smo v vrhunski formi. Izberimo si nekaj, kar ustreza našemu okusu in predstavi o tem, kaj je tisti pravi dopust. Za nekatere je to lahko sproščujoče namakanje v bazenih z razgledom na visokogorske lepotce.

Bazeni v Kranjski Gori so namenjeni vsem obiskovalcem – gostom hotelov ali enodnevnim obiskovalcem. Privoščimo si kopanje v wellness centru Aqua Larix v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora ali pa v Sprostitvenem centru Kompas, kjer nas poleg bistre planinske vode pričakujejo tudi strokovnjaki za dobro počutje in lepotne tretmaje. Kranjska Gora izžareva pozitivno energijo. Alpski zrak in spektakularni razgledi pa nas vedno ovijejo v pravljično počutje, ki ga specialisti za razvajanje v kranjskogorskih wellness oazah še dodatno podkrepijo.

Hotel Kompas, kjer so lansko jesen popolnoma prenovili sobe, je kategoriziran kot pohodniški in kolesarski hotel.

#Družinske dogodivščine

Kranjska gora Hit Alpinea Foto: Hit Alpinea

Kratek pobeg v hribe ali celo daljši dopust v gorah je idealen za družinske počitnice. Okoli Kranjske Gore je toliko okoliških znamenitosti, da nam zlepa ne bo zmanjkalo idej za raziskovanje.  Hotelsko ponudbo v Kranjski Gori dopolnjuje pester animacijski program.

Bogat družinski paket Kekčeva doživetja vključuje vodene izlete s kolesi ali peš, olimpijske igre, kresovanje, slaščičarske delavnice, kreativne delavnice za najmlajše, vključuje tudi oglede muzejev (Slovenski planinski muzej, Kajžnkova hiša ali Liznjekova domačija), vožnje po poletnem toboganu Bedančeva drča in sankališču Besna Pehta, srečanje s Kekcem in obiske vodnih parkov Aqua Larix ali Sprostitveni center Kompas.
preveri ponudbo

Poletni dogodki v Kranjski Gori, ki jih ne smete zamuditi

Glavni adut počitnic v pravljični Kransjki Gori je tudi pester nabor poletnih dogodkov, med katerimi gotovo najbolj izstopa Kranjska Gora, Kulinarična pot Foto: Hit Alpinea Kulinarična pot, ki poteka vsak četrtek z zbirnim mestom pred Best Western hotelom Kranjska Gora. Obvezne so rezervacije.
Pred hotelom Ramada Resort Kranjska Gora pa vsak drugi petek zjutraj pod strokovnim vodstvom poteka alpska joga, na katero se je tudi treba prijaviti.

Pripravili bodo tudi 24. Andrejčkov tek – tek na Vitranc in Pobeg s kolesom.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 155
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin