SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lepote in bremena bisernega Dubrovnika (video)

3

termometer

 | Foto:
Eden najbolj obiskanih obmorskih krajev je prav gotovo srednjeveški biser, Dubrovnik, ki je priljubljen tudi med svetovno znanimi zvezdniki.

V štirih mesecih se samo stari del mesta napolni z več kot milijon turisti z vsega sveta. To pa za 50 tisoč Dubrovničanov predstavlja veliko breme, je ugotovila ekipa oddaje Danes na Planet TV. Če se v melodije Dubrovnika ne boste zaljubili zaradi romantičnega vzdušja ozkih kamnitih uličic, vas bodo zagotovo očarale arhaične zgradbe ali pa zgolj sprehod po najbolj znani mestni ulici Stradun. Domačini pa za to, da lahko živijo v Dubrovniku, plačujejo visoko ceno. Kava, ki bi jo lahko spili za zgolj evro, v Dubrovniku stane štiri evre.

Lahko bi rekli, da so v hrvaškem turističnem biseru biserne tudi cene. Za malo hrvaško pivo boste odšteli skoraj tri evre, še nekoliko globlje boste morali seči v žep, če boste želeli popiti dva decilitra pomarančnega soka, ki bosta stala 3,30 evra, za porcijo čevapčičev pa boste plačali 9,90 evra. Kljub zasoljenim cenam pa ni prav nikakršne bojazni, da bi dubrovniškemu turizmu odzvonilo, saj največ turistov prihaja iz Švedske, ZDA in Britanije, kjer so navajeni višjih cen. Vedno več turistov zadnje čase prihaja tudi iz Avstralije. Kaj si o hrvaškem turističnem biseru mislijo tuji turisti in domačini, pa si poglejte v videoprispevku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin