Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
9.28

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Avstrija smučanje Avstrijska Koroška advertorial Advantage Austria terme ledenik zimska rekreacija

Sreda, 9. 12. 2015, 9.28

2 meseca, 1 teden

Le kaj počnejo vsi v Avstriji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Prijatelji, znanci, sodelavci, sosedi ... eni v termah, drugi na smučanju, tretji polni adrenalina, vsi pa v Avstriji. Kaj imajo skupnega?

Osupljivi razgledi za pogumne

Si predstavljate, koliko adrenalina zalije vaše telo, ko stojite 400 metrov nad vznožjem tik ob prepadni pečini? Kaj pa da tja priplezate z visečega mostu in stopite na stekleno ploščad, kjer vas hoče globel pogoltniti? Južna stene ledenika Dachsteina na avstrijskem Štajerskem ima v Avstriji najvišje ležeči viseči most in Dachstein Sky Walk, razgledno ploščad, kjer se razgledi raztezajo na najlepše vrhove Alp vse do Triglava. Ledenik pa skriva še eno presenečenje: ledeno palačo, ki je iz ledu. Glasba in svetlobni učinki, katerih žarki se lomijo na ledu, pričarajo pravljico.

S pasjo vprego skozi belo pokrajino

Prav poseben čar zime nam lahko pričarajo štirinožni prijatelji, vprežni psi haskiji, ki jim je tek zapisan v genih. Ker pa to le ni tako preprosto, se je treba prej poučiti, kako se upravlja to tako posebno "vozilo". Posebni ukazi in način upravljanja s sanmi so izkušnja, ki se je ne da pozabiti. Povabite družino na vožnjo!

Kdo bi rad znal zgraditi iglu?

Kje se lahko naučimo gradnje iglujev? Če ste morda pomislili, da je to šala, naj vam povemo, da ni. Prav zares se lahko udeležite delavnice o tem, kako zgraditi čisto pravi iglu, ne tak, kot smo jih postavljali v otroštvu, temveč tak, kakršne gradijo Inuiti. Ste vedeli, da lahko v igluju kuhate pa se sneg ne bo stalil?

 

Smučanje z ledenikov

Vsak pravi ljubitelj smučanja se mora vsaj kdaj v življenju spustiti z ledenika. Izkušnja je posebna, saj iz snežnih razpok sije najbolj modra barva, kar ste jih videli v življenju. Ko so drugi smučarji že zdavnaj pospravili smuči v klet do naslednje sezone, lahko vi smučate vse štiri letne čase. Na Avstrijskem Štajerskem, Avstrijskem Koroškem, Tirolskem,v Zvezni deželi Salzburg in še kje bo zima za vas 365 dni na leto.

Ko je treba ogreti premražene ude …

S smučišča ali lednega plezanja skok v vročo termalno vodo. Zdravilna termalna voda vas bo pogrela in napolnila telo z energijo in minerali. Če pa jih kombinirate s savnami, bazeni na prostem ali celo da se natrete po goli koži s snegom, boste za prekrvavitev in krepitev odpornosti naredili kar največ.

Ste že ugotovili, kaj imajo vsi ti skupnega?

Bodisi da smučate, plezate po ledenih slapovih, dirjate s pasjo vprego, gradite iglu, se namakate v termalnih vrelcih … vsi imajo nekaj skupnega: informacije. Informacije morajo najprej priti do vas, da veste, kaj vse se da početi in izkusiti v Avstriji. Tako so tudi vaši znanci, sosedi in prijatelji našli zase pravo stvar in imeli načrte že dolgo pred vami, ko ste vi šele začeli razmišljati, da bi odšli nekam na zimske počitnice. Potem ste se šele spraševali, kam bi odšli, kje bi spali … Dobro pripravljeni z e-novicami boste na vse pripravljeni!

Ravno prav pogosto, enkrat mesečno, boste prejeli e-novice, če se prijavite. Tako boste vedno in pravočasno na tekočem z vsem, kar imate radi.

Ne spreglejte