Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
20.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

oddih dopust

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 20.49

7 let, 12 mesecev

Kraji, kjer ne želite preživeti dopusta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Saj vemo, vsi prijatelji vam govorijo, kam morate na oddih, kje so bili in kako morate tudi vi tja. A mi smo za vas izbrali nekaj krajev, kjer ne želite (ali ne smete) dopustovati.

Ljudje imamo sicer različne želje, a verjamemo, da se boste strinjali, da kraji, o katerih bomo pisali, nikakor niso primerni za oddih ali dopust.

Buford v Wyomingu, ZDA Kraj Buford v zvezni državi Wyoming v ZDA je dvakrat obsojen na to, da ga verjetno ne boste izbrali kot kraj oddiha. Prvič, leži v najmanj poseljeni zvezni državi v celotnih Združenih državah, drugi razlog pa je, da v Bufordu trenutno živi le ena oseba. Kraj so ustanovili leta 1866 med gradnjo železnice, nekoč pa je imel celo 2000 prebivalcev. Leta 1980 se je tja preselil Don Sammons z ženo in sinom, leta 1992 pa kraj tudi kupil. Leta 2007 je bil po smrti žene Don edini prebivalec, a ker je želel živeti bližje sinu, je kraj prodal za nekaj manj kot 700.000 evrov vietnamskemu poslovnežu.

Strupeni vrt Alnwick, Velika Britanija Prekrasen vrt v angleškem Alnwicku ima le eno posebnost: vse rastline v njem so strupene, nekatere celo tako zelo, da so razstavljene in vzgajane za posebnimi rešetkami, da obiskovalci ne bi mogli do njih. Strupeni vrt sicer vsako leto obišče veliko število ljudi, a napis na vratih, kjer piše "Te rastline vas lahko ubijejo", je še kako resničen.

Otok Ramri, Mjanmar Čeprav se otok Ramri nahaja v Mjanmaru, ki je priljubljena turistična destinacija, pa vam ga za oddih ne priporočamo. Razen če si želite, da bi bil to vaš zadnji oddih v življenju. Otok je večinoma močvirnat, prav nič na njem ni lepega. Dejansko gre za močvirje, v celoti preplavljeno z morskovodnimi krokodili, ki veljajo za najbolj agresivne in napadalne med vsemi krokodili. Če vas to še ni odvrnilo, naj vam izdamo, da je na otoku tudi na milijone komarjev, večinoma okuženih z malarijo, in smrtonosnih škorpijonov. Za ilustracijo: med drugo svetovno vojno je na otoku preživelo samo 12 japonskih vojakov. Od tisočih, ki so se na otok izkrcali. Vse so pobili krokodili, škorpijoni in malarija.

Varovano območje Pripjat, Ukrajina Čeprav Pripjata verjetno ni treba posebej predstavljati, verjamemo, da je eden najmanj turističnih krajev na svetu. Pripjat, mesto, kjer so živeli delavci iz Černobila, je še danes močno onesnažen, posledice jedrske eksplozije pa bodo tam ostale še dolga leta. V varovano območje ne sme nihče, še vedno pa v Pripjatu živi nekaj sto prebivalcev, ki se nočejo izseliti.

Ilha de Queimada Grande, Brazilija Otok kač ali Ilha de Queimada Grande v Braziliji je s strupenimi kačami najpogosteje poseljen kraj na svetu. Kar pet jih boste našli v povprečju na kvadratni meter in večina jih je resnično zelo strupenih. Ko so želeli na otoku postaviti plantažo, so izvidniki odšli pregledat teren. Niti eden se ni vrnil, saj so vse pobile kače.

Otok Svete Helene Glede na zgodovino otoka bi pričakovali, da bo otok Svete Helene veliko bolj naseljen, kot je. A na otoku ni letališča, njegova edina povezava z zunanjim svetom pa je velika tovorna ladja, ki pripelje in odpelje vsakih nekaj mesecev iz Južne Afrike.

Otoki Izu, Japonska Otoki Izu so sicer teoretično eden od delov Tokia, a za obiske in izlete niso najbolj primerni. Zrak na teh vulkanskih otočkih ves čas smrdi po žveplu, koncentracije pa ves čas presegajo dovoljene koncentracije za normalno življenje. Dvakrat, leta 1953 in 2000, so bili otoki že izpraznjeni, saj se je v zraku nabralo veliko preveč žvepla in so morali vsi prebivalci oditi. Prebivalci morajo imeti zdaj po ukazu plinske maske ves čas ob sebi.

Ne spreglejte