Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2010,
11.13

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 29. 12. 2010, 11.13

8 let, 2 meseca

Kje boste za novo leto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eno najpogostejših vprašanj decembra je, kje boš preživel silvestrovo. Če na to vprašanje še nimate odgovora, vam ponujamo nekaj zelo različnih predlogov, kje vse lahko pričakate novo leto.

Zabava na prostem

V vseh večjih slovenskih mestih bodo silvestrovanja na prostem.

V prestolnici so dogajanje razporedili po trgih, spored pa prilagodili različnim okusom. Na Prešernovem trgu se bodo zabavale vse generacije. Nastopili bodo Helena Blagne, Magnifico, Hazard in Nuša Derenda. Novo prizorišče letošnjega silvestrovanja je Novi trg, kjer bodo nastopili Mambo Kings, Ritmo Loco, Davor Radolfi in Big Foot Mama. Silvestrovanje na Mestnem trgu bo kot ponavadi namenjeno nekoliko zahtevnejšemu občinstvu, v novo leto ga bodo popeljali Stari mački, Alenka Godec in Oto Pestner. Abbeys Road, Sweet Sorrow, Carina, Melodrom, New York-Ska-Jazz Enseble (ZDA), We Can't Sleep At Night pa bodo v Križankah razveseljevali ljubitelje alternativnega rocka. Silvestrovanje na Pogačarjevem bo namenjeno ljubiteljem izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe. Nastopali bodo Pop'n'dekl, Ansambel Stanka Petriča, Krila in Brigita Šuler.

V Mariboru vas bo do polnoči zabaval Domen Kumer, po polnoči pa bodo na oder stopili Kingstoni. V Celju bodo žur naredili Čuki.

Na Titovem trgu v Kopru bo koncert skupine Calegaria, v Kranju bodo v novo leto tradicionalno vstopili z dunajskim valčkom in ognjemetom. V Slovenj Gradcu poleg ansambla Veritas pripravljajo silvestrsko ognjeno predstavo in neonski šov skupine Čupakabra. Na Dolenjskem na Glavnem trgu boste rajali ob Društvu mrtvih pesnikov.

Kulturni prehod

Ljubitelji kulture si lahko na silvestrovo ob 19. uri v Cankarjevem domu ogledate Hrestača Čajkovskega, poleg tega pa še tri predstave: Stric Boonmee se spominja, Semianyki/Družina in Poslednji termina(l)tor. V Šentjakobskem gledališču bo zadnji dan v letu na sporedu komedija Zbudi se, Katka, v mengeškem kulturnem domu komedija Sezona naročenih umorov, v SiTi teatru pa Čefurji raus. V Mestnem gledališču Ljubljanskem bosta dve predstavi: Skopuh in Pomarančna koža. Tudi v SNG Drami sta na sporedu dve silvestrski predstavi: Bumbar in Zasebno življenje. V SNG Maribor bo 31. decembra predstava Malomeščanska svatba, opera La Traviata. Obstaja pa zelo velika verjetnost, da vstopnic za predstave ne boste več dobili.

Športna zabava Zanimivo doživetje že tretje leto zapored pripravljajo v eskimski vasi na Krvavcu. Odhod do vasi načrtujejo zadnjega decembra v popoldanskih urah s krpljami in v soju bakel. Tam bodo zabavne športne igre na snegu, eskimska silvestrska večerja in celo disko pod snegom, kjer bo goste zabaval DJ. Zgradili bodo tudi ledeni iglu, podoben švedskemu ledenemu hotelu Icehotel, gostje pa bodo tudi prespali pod snegom. Na silvestrovo bodo odprta tudi številna sankališča. Največ urejenih sankališč je v okolici Kranjske Gore, Bovca in na Jezerskem. Kot novost letošnje sezone so večerno sankanje ob koncih tedna predstavili tudi na Krvavcu.

Zimska idila

Če želite silvestrovo preživeti v stilu zimske idile kot v videospotu slavne pesmi Last Christmas, potem mogoče še najdete za najem kakšno leseno kočo. Vsako leto je med ljubitelji hribov zelo obiskana Velika planina, kamor se na novoletni večer lahko odpravimo peš v soju bakel in svetilk, nanjo pa vsako leto 31. decembra vozi tudi gondola. Pohod z baklami je priljubljen tudi na Šmarni gori, kjer se običajno zbere kar precejšnja množica ljudi, saj je pogled na prestolnico v soju ognjemetov čudovit. Silvestrski pohod z baklami pripravljajo tudi na 631 metrov visoko Rašico. Izhodišče je v Gameljnah, udeležence pa čakata dve uri hoje.

Planinsko društvo Nova Gorica organizira silvestrovanje v Planinskem domu pri Krnskih jezerih. Novoletno doživetje na vasi, snegu ali v domačem ozračju ob kaminu vam obljubljajo Kope (Mariborsko Pohorje).

Dom na Komni in Koča pod Bogatinom bosta prav tako poskrbela za novoletno vzdušje. Zagotovo pa najdete še več planinskih koč, kjer ne bo manjkalo prave zabave.

Novoletna večerja Za ljubitelje kulinarike je na voljo kar nekaj mamljivih silvestrskih menijev. V domačem kraju zagotovo najdete gostilno, ki ponuja silvestrsko večerjo in zabavo.

Novo leto v kopalkah

Če si želite nekoliko intimnejšega vzdušja, letošnje novo leto pričakajte kar v kopalkah ali celo povsem goli. Za spremembo si rezervirajte vikend paket v termah, kjer se boste razvajali z masažami, savnami in vsem tistim, o čemer sanjarite med letom, vendar nikoli ne najdete dovolj časa.

Ponudba je bogata, a vedite, da ni tako pomembno, kje boste praznovali, ampak s kom boste praznovali. Naredite si silvestrovo po svoje in se ob tem imejte prav fino.

Ne spreglejte